Gemeente Drechterland


31-10-2007
Geleidelijk alle panden op de foto

Nieuwe taxatieronde van start

Vanaf 2008 vindt de waardebepaling in het kader van de Wet WOZ jaarlijks plaats. Alle objecten worden ieder jaar opnieuw gewaardeerd. De waardepeildatum ligt steeds een jaar vóór de ingangsdatum. Dus voor het jaar 2008 is de waardepeildatum 1 januari 2007.

De waarde van een pand verandert jaarlijks. Inmiddels zijn er allerlei hulpmidden voor woningen om de waarde te berekenen. Voor winkels, kantoren, groothandel e.d., gebruikt men de gerealiseerde verkoop- of verhuurtransacties.
Agrarische objecten en panden zoals een bejaardenhuis of een sporthal worden gewaardeerd via landelijke taxatiewijzers. Deze zijn tot stand gekomen op basis van kengetallen uit de verschillende regioâs in Nederland. De taxatiewijzers zijn door de toonaangevende taxatiebureaus in Nederland samengesteld.

Fotoâs
De gemeente beschikt over luchtfotoâs waardoor objecten visueel zichtbaar zijn. Dit is een beeld van bovenaf. Om een zo goed mogelijke waardering te krijgen, is het van belang een foto van het object zelf te hebben. Langzamerhand wordt dit in kaart gebracht. U zult zo nu en dan een medewerker van de gemeente zien fotograferen. Deze medewerker is in het bezit van een legitimatiebewijs. Vraagt u er gerust om! Daarnaast vraagt ook de rechter om een foto van het object, als er een beroepszaak komt over de waardebepaling.

Heeft u vragen over de manier van taxeren in Drechterland, bel gerust met het taakveld WOZ van de afdeling Financiën, tel. 0228-352232.
---