Schoolproject uitgegroeid tot grootste Nederlandse scholenfilmfestival

31/10/2007 09:28



Stichting Jeugdfilmfestival Rotterdam



Titel: Rotterdam, Stad met de meeste filmsterren

Ondertitel: Brede school project uitgegroeid tot het grootste scholenfilmfestival van Nederland

Rotterdam heeft er sinds september 2007 maar liefst 1300 jeugdige filmsterren bij gekregen. Door heel Rotterdam zijn kinderen bezig met opnames voor het 3de Hollywood in de klas filmfestival. Maar liefst 60 groepen 7, uit heel Rotterdam hebben zich voor het filmproject opgegeven. Het is de 3de editie van dit populaire educatieve audiovisuele schoolproject, de ambitie is, om volgend jaar een landelijke editie te organiseren.

Allereerst wordt Rotterdam nu goed op de kaart gezet, als het gaat om de broodnodige beeldeducatie aan kinderen in het Primair Onderwijs. Met 1300 deelnemende kinderen, 60 films, voorrondes en een finale, is Hollywood in de klas namelijk het grootste scholenfilmfestival van Nederland. Het heeft, door de deelname van een groep met een visuele handicap, belangstelling uit het buitenland.

Alle deelnemende filmsterren hebben eerst les gekregen in de theorie van de beeldtaal en zijn daarna gaan werken aan hun eigen korte film (5 minuten). De Rotterdamse filmsterren zijn wel even uit een wat ander hout gesneden dan hun Hollywoodse collega's want hoewel ze nog maar net 11 zijn, doen ze zoveel mogelijk zelf. Zo schrijven zij hun eigen filmscript, maken indien nodig hun eigen decors, en als het even kan filmen ze zelf en natuurlijk het acteren.

Première in een bioscoop en finale tijdens het IFFR
De films worden professioneel gemonteerd, zodat de kinderen er jaren later nog met trots op kunnen terug kijken. De première van de films is niet zomaar eventjes in het speellokaal. NEE.... de films krijgen een echte mega première in Nederlands best bezochte bioscoop; Pathe de Kuip. In verschillende zalen van dit complex gaan de 1300 filmsterren hun films en die van hun collega's bekijken. Juryleden beslissen uiteindelijk welke 12 films de felbegeerde 'Tickets voor de finale' krijgen, die op 30 januari 2008 tijdens en i.s.m. het International Film Festival Rotterdam wordt gehouden. In de finale strijden de films om 5 Mini Tiger Awards in verschillende categorieën.

Op de scholenpagina's van de website www.hollywoodindeklas.nl zijn alle filmsterren te bewonderen. Na de finale zijn alle films daar te aanschouwen en is er nog een publiciteitsprijs te winnen voor de school wiens film het meest is bekeken.





http://www.hollywoodindeklas.nl