Politie Groningen

Woensdag 31 oktober 2007

Provincie Groningen, 31-10-2007

Groningen: auto-inbreker aangehouden

De politie heeft dinsdagnacht aan de Kruitgracht in Groningen een
32-jarige Stadjer aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man had ingebroken in een geparkeerde auto. Op basis van het signalement kon de man worden aangehouden. In de omgeving van de auto werd nog een autoradio aangetroffen. De man is ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snorfietser onder invloed

Een 43-jarige snorfietser uit Groningen is dinsdagnacht aangehouden. De man reed slingerend over de witte middenstreep van de Antonius Deusinglaan in zijn woonplaats. Bovendien reed hij tegen de richting van het verkeer in. Bij controle bleek hij onder invloed van 1,9 promille alcohol te zijn. De man moest zijn weg lopend, en met een bekeuring op zak, vervolgen.

Groningen: snorfietsster onderuit

Een 24-jarige snorfietsster uit Groningen is dinsdagmiddag gewond geraakt. De vrouw reed over het trottoir van de Siersteenlaan in haar woonplaats. Zij kwam ten val door een loszittende stoeptegel. De bestuurster is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Noordlaren: snelheidscontrole

De politie heeft dinsdag een snelheidscontrole gehouden op de Lageweg in Noordlaren. Aanleiding waren klachten over te hard rijdende automobilisten. Van de 30 passerende autos waren er drie in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 89 km/uur, terwijl de maximum toegestane snelheid 60 km/uur is. Een 46-jarige bestuurder uit de gemeente Loppersum keerde bij de controle zijn auto. Hij kon toch worden staande gehouden. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring keerde hij wederom zijn auto, waarbij hij bijna een fietser aanreed. Hij reed met spinnende wielen weg. Daarop kreeg de man bovendien een bekeuring voor gevaarlijk rijgedrag.

Groningen: verlichtingscontrole

De politie heeft dinsdag op verschillende locaties in de stad Groningen een fietsverlichtingscontrole gehouden. In de Oude Kijk in t Jatstraat, aan de Rademarkt en in de Eikenlaan zijn in totaal 123 bekeuringen uitgeschreven.

Groningen: roodlichtcontrole

Dinsdagochtend is het verkeer op de Hereweg in Groningen gecontroleerd op het rijden door rood licht. Bij de oprit naar de Weg der Verenigde Naties reden zeven automobilisten door rood licht. Daarnaast zijn drie bekeuringen uitgeschreven voor het onterecht gebruiken van de busbaan. Een bromfietser is bekeurd, omdat hij geen helm droeg.

Groningen: bromfiets met vals kenteken

De politie heeft dinsdagavond een 17-jarige bromfietser uit Groningen aangehouden. De jongen reed zonder verlichting over het Jaagpad in zijn woonplaats. Bij controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs of certificaat. Bovendein bleek de kentekenplaat van diefstal afkomstig te zijn. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: hennepkwekerij ontdekt

De politie heeft dinsdagmiddag in een woning aan de Zaaibak een hennepkwekerij ontmanteld. In een kamer werden 77 hennepplanten en de gebruikelijke kweekapparatuur gevonden. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen en in overleg met justitie vernietigd. De
46-jarige bewoner is gehoord. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oldekerk: jongen met vuurwerk op school

De politie heeft dinsdagmiddag op een middelbare school in Oldekerk tientallen nitraatbommetjes aangetroffen. Een medewerker van de school had het vuurwerk bij een 15-jarige leerling gevonden. De medewerker alarmeerde de politie. Agenten namen het vuurwerk mee. De jongen was inmiddels naar huis gegaan en kreeg daar bezoek van agenten. Hij bekende en deed afstand van het vuurwerk. De politie maakt proces-verbaal op.

Aduard: trekker onverlicht

Een 39-jarige man uit Aduard is dinsdagmiddag op de Evert Harm Woltersweg bekeurd. Agenten zagen hem rijden, terwijl de verlichting niet werkte en de afgeknotte driehoek ontbrak. Hij kreeg twee bekeuringen. In de keeper achter de trekker lag een aantal ijzeren pijpen los. Op aanwijzing van de agenten maakte hij de pijpen vast met sjorbanden.

Kiel-Windeweer: paardentrailer met pony te water

Op de Pieter Venemakade is dinsdagmiddag een trailer met pony te water geraakt. De trailer schoot los van de trekkende auto. De auto werd bestuurd door een 48-jarige vrouw uit Kiel-Windeweer. Omstanders zorgden ervoor dat de trailer op dezelfde plek bleef. Een vrouw ging het water in om touwen vast te knopen aan de trailer. De pony werd bevrijd door duikers van de brandweer. De pony werd uit het water getakeld. Het dier maakte het naar omstandigheden goed. Ook de trailer is uit het water getakeld.

Delfzijl: fietsster gewond

Een 70-jarige fietsster uit Appingedam is dinsdagavond gewond geraakt op het Ganzenerf. Zij fietste een 22-jarige automobiliste eveneens uit Appingedam tegemoet. De bestuurster reed niet voldoende rechts, waardoor een botsing ontstond. De vrouw op de fiets liep een hoofdwond op en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Stadskanaal, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1215, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Siddeburen, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 913, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 169 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.