Nieuwe generatie lamp ontwikkeld voor zuivere lucht

31/10/2007 10:04



Ecolamp bv



Oisterwijk, 30 oktober 2007 Een unieke Nederlandse vinding, waarmee de in lucht levende schadelijke schimmels, bacteriën, zoals streptokokken, stafylokokken en het griepvirus influenza-A, onschadelijk oftewel inactief worden gemaakt. De lucht wordt door de Ecolamp vrijgemaakt van ziektekiemen en pollen. Gemakkelijk overdraagbare ziekten zoals verkoudheid, keel-, oog- en oorontsteking krijgen daardoor nauwelijks kans. De lucht die wij dagelijks in onze woon- en leefomgeving inademen, schoon en gezonder gemaakt. Niet alleen onderzoeken van onafhankelijke onderzoeksbureaus geven dat aan, ook een groot aantal testgebruikers, waaronder mensen met luchtwegklachten en allergieën, zeggen dat. "De Ecolamp heeft mij verlichting gegeven en mijn leven aangenamer gemaakt."

Om de lucht zo optimaal mogelijk te zuiveren van de voor de gezondheid schadelijke stoffen, is in deze Ecolamp gekozen voor een tweetrapssysteem. De lucht wordt met een ventilator aangezogen door sleuven in de romp van de lamp. De aangezogen lucht gaat eerst door een speciaal voor de Ecolamp ontwikkelde Hepafilter; de eerste trap. Met deze Hepafilter wordt het zware vuil, zoals pollen en stof, uit de lucht gehaald. Buiten de pollen en het stof blijven er ook al bacteriën en schimmels in het Hepafilter achter. Vervolgens gaat de gefilterde lucht door een pijp langs de Philips UV-C lamp; de tweede trap.

De meeste bacteriën, virussen en schimmels worden al de eerste keer als ze langs de UV-C lamp komen, onschadelijk gemaakt. Uiteindelijk worden ze allemaal onschadelijk gemaakt, aangezien de Ecolamp een capaciteit heeft van maar liefst 90 m3 lucht per uur. Deze grote hoeveelheid lucht wordt per uur door het filter en langs de UV-C lamp gevoerd. Kijken wij naar de gemiddelde woonkamer dan hebben wij het over 5 bij 5 meter en de gemiddelde slaapkamer over 4 bij 4 meter. Omgerekend 62.5 m3 of 40 m3. Dat houdt in dat bij goede plaatsing van de Ecolamp de totale lucht vele malen per 24 uur door de Ecolamp stroomt.

De Ecolamp is zo vormgegeven dat de Hepafliter en een UV-C lamp er in geplaatst kunnen worden waardoor optimale luchtzuiverheid bereikt kan worden. Het gaat om de voor Ecolamp speciaal ontwikkelde Hepafilter en een UV-C lamp van Philips met een constante golflengte van 253.7 nanometer. Voor het bedrijf, dat deze Ecolamp op de markt brengt, was het van essentieel belang gebruik te maken van de beste UV-C lamp die er te krijgen is; de Philips UV-C lamp. Hetzelfde geldt voor het Hepafilter.

Tijdens de ontwikkelperiode is gewerkt aan het perfect op elkaar afgestemd zijn van de verschillende onderdelen. Dat is belangrijk voor een goede werking van de Ecolamp. Dan gaat het om de in- en uitlaatsleuven, het Hepafilter en de pijp die is gemonteerd rond de UV-C lamp. Bij deze pijp was de speciale diameter van groot belang.. Het effect van de UV-C straling wordt namelijk door de speciale afstemming van pijp en UV-C lamp, enorm versterkt. De UV-C straling wordt in de pijp terug gereflecteerd, waardoor het effect van de Philips UV-C lamp enorm wordt versterkt.

Zoals gezegd, de Ecolamp mag best uniek worden genoemd. Buiten de moderne vormgeving zijn de gebruikte materialen van een zeer hoogwaardige kwaliteit. Het Hepafilter is uitstekend en de UV-C lamp van Philips is op dit moment de beste die er te krijgen is. De werking van deze Philips UV-C lamp is wetenschappelijk bewezen.

De nu in Nederland ontwikkelde Ecolamp is de veiligste manier van desinfectie. Er blijven geen schadelijke restproducten achter. De UV-C lamp van Philips, die in de Ecolamp wordt gebruikt, is het meest milieu vriendelijk in vergelijking met andere UV-C lampen. In de Philips lamp zit de minste hoeveelheid kwik.





http://ecolamp.computron.nl/?language=nl-NL