AutoRai

SEAT opent nieuw Design Center in Martorell

(10/31/2007)
SEAT heeft vandaag op officiële wijze het SEAT Design Center geopend, het enige volledig geïntegreerde centrum in zijn soort voor de auto-industrie in Spanje. Het designcentrum, dat is gevestigd in SEATâs Technical Center, is het modernste innovatiecomplex wereldwijd in de automobielsector.

Dankzij het nieuwe designcentrum heeft SEAT de mogelijkheid om synergieën op het gebied van Onderzoek en Ontwikkeling (R&D) optimaal te benutten om het element âdesignâ, één van de belangrijkste kenmerken van de modellen van het Spaanse merk, nog nadrukkelijker naar voren te brengen.

Tijdens de officiële openingsceremonie â onder leiding van José Montilla, President van de Catalaanse overheid (Generalitat) â onderstreepte SEATâs President Erich Schmitt het belang van het SEAT Design Center als investering in de toekomst van de onderneming. âDit complex is één van de vele voorbeelden van onze toewijding op het gebied van kwaliteit, omdat de SEAT-modellen van morgen het resultaat zijn van de ideeën die vandaag in dit gebouw ontstaan. Modellen die tot een aanzienlijke groei van het merk gaan zorgen, tot in totaal zoân 800.000 autoâs in 2018,â aldus Schmitt.

Het nieuwe designcentrum, dat een oppervlakte van 5.600 m2 beslaat, is een gebouw dat is ontworpen door en voor designers. Het oorspronkelijke concept kwam van SEATâs Head of Design Luc Donckerwolke, die zijn best heeft gedaan om een toonbeeld van functionaliteit te ontwerpen, met een beschermende functie aan de buitenzijde en een transparant en licht interieur.

Maar dit nieuwe complex, dat plaats biedt aan zoân honderd hoogopgeleide ingenieurs en ontwerpers met een wereldwijde afkomst, dient niet alleen als broedplaats voor een reeks nieuwe producten van het Spaanse merk; de gehele Volkswagen Groep zal profiteren van de kwaliteiten en mogelijkheden van het SEAT Design Center.