3 bezoekers 'Ik bouw mijn huis in Almere' winnen kavel en E 20.000,-

31/10/2007 09:59



Booij, Klusman en Van Bruggen



Drie bezoekers van de manifestatie 'Ik bouw mijn huis in Almere' - van 9 - 11 november in het Topsportcentrum Almere - zijn eind november al zeker van een bouwkavel en een budget voor bouwbegeleiding en architect. De gemeente Almere verloot onder de bezoekers die zich nog tijdens de manifestatie inschrijven voor een particuliere bouwkavel in het Homeruskwartier driemaal een budget van maximaal E 20.000,= dat besteed kan worden aan de kosten voor bouwbegeleiding en een architect. De winnaars van de prijs krijgen bovendien als eersten het recht om bij de toewijzing van de bouwkavels in januari 2008 de kavel van hun voorkeur te kopen. Met het extra budget worden de drie prijswinnaars in staat gesteld extra kwaliteit te realiseren op hun bouwkavel in Homeruskwartier.

Ik bouw mijn huis in Almere
De gemeente Almere start tijdens een driedaagse manifestatie 'ik bouw mijn huis in Almere' de inschrijving voor 1400 kavels in particulier opdrachtgeverschap in de nieuwe wijk Homeruskwartier. De ontwikkeling van de compleet nieuwe wijk Homeruskwartier vormt de start van het grootschalige en langlopende bouwprogramma 'ikbouwmijnhuisinalmere' gebaseerd op particulier opdrachtgeverschap. Tot 2030 geeft Almere jaarlijks duizend kavels uit waarop iedereen naar eigen inzicht zijn of haar woning mag bouwen.

Homeruskwartier
De bouw van de nieuwe wijk Homeruskwartier, een nieuwe wijk in Almere naar stedenbouwkundig ontwerp OMA, het bureau van Rem Koolhaas, is een historische gebeurtenis. Volgens wethouder Adri Duivesteijn 'moet dit het begin worden van een nieuwe traditie: namelijk dat burgers zeggenschap krijgen over de ontwikkeling van hun eigen woon- en leefomgeving'. Nog nooit eerder kregen particulieren zoveel vrijheid als het gaat om het ontwerpen van hun eigen huis. In het Homeruskwartier kan men als particulier opdrachtgever kiezen voor een kavel (vanaf E33.000) in één van de 9 verschillende woonmilieus, of om als collectief gezamenlijk één van de 6 woontorens naar eigen inzicht vorm te geven. Bovendien zoeken 14 ontwikkelaars (in competitieverband) naar voldoende medeopdrachtgevers om een eigen veld te mogen bebouwen. De ontwikkelaars die de meeste kopers aan zich weet te binden, mag gaan bouwen. Het is uniek in de ontwikkeling van een nieuwe wijk dat de toekomstige kopers beslissen wie er mag gaan bouwen en hoe de wijk eruit komt te zien.

9-11 november: manifestatie in Topsportcentrum Almere
Vanaf vrijdagmiddag 9 november (tot en met zondag 11 november) kunnen geïnteresseerden zich op de manifestatie inschrijven of aanmelden voor één van de 500 kavels voor (collectief) particulier opdrachtgeverschap, voor één van de 900 woningen in mede opdrachtgeverschap, of voor de mogelijkheid om samen met anderen een woontoren te ontwikkelen. Naar verwachting zal de manifestatie, waar onder andere ontwikkelaars, architecten en collectieven zich presenteren, door zo'n 10.000 potentiële huizenbouwers worden bezocht.

Officiële opening manifestatie door minister Vogelaar
Op donderdagmiddag 8 november om 14.45 uur opent minister voor Wonen, Wijken en Integratie Ella Vogelaar in het bijzijn van burgemeester Annemarie Jorritsma en wethouder Adri Duivesteijn officieel de manifestatie 'ik bouw mijn huis in Almere'.

Bouw je eigen huis
Bouwen op eigen kavels is een breuk met een lange traditie van de projectmatige woningbouw, waarbij projectontwikkelaars grootschalige nieuwbouwwijken realiseren en de bewoners woonconsumenten zijn. Volgens wethouder Duivesteijn 'is het invloed uit kunnen oefenen op je eigen woon- en leefomgeving een grondrecht' en 'is een woning meer dan alleen een dak boven je hoofd'. De woonwensen van Nederlanders zijn drastisch veranderd. Steeds meer mensen willen vormgeven aan hun eigen manier van wonen. Bij particulier en mede opdrachtgeverschap veranderen bewoners van woonconsumenten in woonproducenten.





http://www.ikbouwmijnhuisinalmere.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,