Provincie Utrecht

Subsidieplafond agrarisch natuurbeheer en natuurbeheer vastgesteld

31-10-2007 -

Gedeputeerde Staten besluiten voor het begrotingsjaar 2008 de subsidieplafonds, aanvraagperioden en tarieven voor de Subsidieregeling natuurbeheer provincie Utrecht 2007 (PSN) en de Subsidieregeling agrarisch natuurbeheer provincie Utrecht 2007 (PSAN) vast te stellen. Deze regelingen worden gebruikt voor het beheer en inrichting van natuur door agrariërs, particulieren en natuurorganisaties. De Subsidieregelingen bieden Gedeputeerde Staten de mogelijkheid beheersovereenkomsten die aflopen te verlengen en nieuwe beheersovereenkomsten af te sluiten. Daarnaast stellen GS voor de PSN een subsidieplafond vast voor functieverandering van agrarische grond naar particulier natuurbeheer en de inrichting van deze gronden.

De provincie stelt subsidieplafonds vast, om te voorkomen dat provinciale budgetten worden overschreden. De hoogte van het subsidieplafond is afhankelijk van het beschikbare budget, het aantal beheersovereenkomsten dat in 2007 afloopt, het te verwachten aantal aanvragen voor 2008, de hoogte van de vergoedingen per regeling, de looptijd van de overeenkomsten en de prestatieafspraken gemaakt de Bestuursovereenkomst ILG en het Collegeprogramma. Voor het bepalen van de plafond zijn agrarische natuurverenigingen en natuurbeherende organisaties geconsulteerd.

Aanvraagperioden
De aanvraagperiode voor subsidies loopt van 15 november 2007 tot en met 14 januari 2008. U kunt een verzoek om subsidie schriftelijk indienen bij: de Dienst Regelingen, Front Office, Postbus 360, 9400 AH Assen, of via de website: www.hetlnvloket.nl

In de gehele provincie is het mogelijk subsidieovereenkomsten voor de PSN en de PSAN die dit jaar aflopen, te verlengen. In het Noorderparkgebied kunnen subsidieaanvragen voor de PSAN worden ingediend. Daarnaast kunnen nog lopende contracten voor weidevogelbeheer in de hele provincie worden verzwaard. Voor de PSN kunnen subsidieaanvragen worden ingediend voor gronden die in de provinciale natuurgebiedplannen zijn aangeduid als natuurgebied

Wijziging subsidieplafond 2007
Gedeputeerde Staten besluiten het subsidieplafond voor 2007 voor functieverandering en inrichtingssubsidie voor de basis-, plus- en landschapspakketten te verhogen met 1.725.000 euro. Deze verhoging is nodig omdat het huidige subsidieplafond met name door gestegen grondwaarde is overschreden. De wijziging van het subsidieplafond, maakt het mogelijk om een deel van de Ecologische Hoofdstructuur via particulier natuurbeheer te realiseren.

Meer informatie: Birgit van der Pluijm, telefoon 030-2583118