Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Zes jongeren aangehouden voor diefstal van kratjes lege bierflesjes

IJsselmuiden, 31-10-2007

Op de avond van donderdag 18 oktober werd door een politieman in zijn vrije tijd op de Goudplevier een 14-jarig meisje uit Kampen aangehouden voor diefstal. De politieman zag dat een groepje jongeren twee lege bierkratjes weghaalde uit de opslagruimte van een supermarkt. Hij meisje, dat net weg wilde fietsen met een leegkratje op de bagagedrager, kon hij tegenhouden. De rest van de groep ging er vandoor. Het meisje werd overgedragen aan dienstdoende collegas.

Het meisje verklaarde dat een aantal jongeren uit het clubje het idee had gekregen om de kratjes te stelen en ze later in te wisselen voor het statiegeld. Met zes personen werd het plan uiteindelijk uitgevoerd waarbij ze dus werden overlopen.

Tijdens het onderzoek dat volgde werden de overige vijf jongeren aangehouden en gehoord. Het betreffen een 15-jarige, een 16-jarige en een 18-jarige jongen uit IJsselmuiden en twee 14-jarige meisjes uit IJsselmuiden en Kampen. Allen gaven toe bij de diefstal aanwezig te zijn geweest. Enkelen van hen gaven ook toe dat er vaker lege kratjes en biervaatjes waren weggenomen. Er is een dossier van deze zaak opgemaakt en het Openbaar Ministerie zal beslissen over verder afhandeling van de zaak.