Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Helmond, woensdag 31 oktober 2007

Grootste regionale commerciële TV station van Nederland is een feit: RTV10 en TV&Co fuseren!

Helmond - Na een periode van intensieve voorbereiding hebben de regionale commerciële tv zenders TV&Co en RTV10 besloten de handen definitief ineen te slaan en te gaan fuseren per 1 januari 2008.

TV&Co, actief in West, Midden en Noord Oost Brabant en RTV10, actief in Zuidoost en Midden Brabant zullen na de fusie de gehele provincie Noord Brabant bestrijken, het commerciële equivalent van de publieke zender Omroep Brabant. In de nieuwe situatie heeft de zender vestigingen in Breda, Tilburg en Eindhoven/ Helmond en is zodoende in staat om de gehele regio op een goede en verantwoorde manier te coveren. Nieuws en sport, lifestyle, cultuur en human interest vormen de belangrijkste ingrediënten van de programmering van de nieuwe zender, waarbij regionale betrokkenheid en herkenbaarheid voorop blijven staan.

Een fusie is zowel bedrijfseconomisch als creatief de beste keuze: schaalvoordelen aan de kostenkant en meer slagkracht aan de creatieve kant hetgeen zich direct uit in de volgende onderscheidende facts and figures:
· Totaal technisch bereik huishoudens ruim 850.000 huishoudens
· Totaal technisch bereik personen ruim 2.000.000 personen
· Geografisch bereik de gehele provincie Noord Brabant
· Aantal vaste medewerkers circa 40
· Aantal freelancers circa 15

TV&Co
TV&Co is een regionale commerciële zender. Met een moderne productieomgeving is TV&Co in staat professionele producties te maken en uit te zenden. Naast producties voor TV verzorgen wij ook individuele producties ten behoeve van bijvoorbeeld presentaties. TV&Co heeft als doel de inwoners van het verzorgingsgebied te infotainen door middel van productie en uitzending van kwalitatief hoogstaande programma's met een juiste mix van informatie en entertainment. De binding met de regio staat hier voorop.

RTV10
In de regio Zuidoost Brabant biedt Weijmans RTV de perfecte crossmediale mix van radio en televisie via de eigen kanalen RTV10, RTV13, RoyaalFM en Radio Decibel. Samen met JX2, de eigen productiemaatschappij, wordt het volledige pakket van streaming media aangeboden aan de zakelijke en consumentenmarkt. Weijmans RTV is onderdeel van de Weijmans Media Groep. De bedrijven in de Weijmans Media Groep bieden een totaalpakket op het gebied van concept, creatie en communicatie. Daarbij wordt gebruikgemaakt van verschillende mediavormen, zoals weekbladen, reclamedrukwerk, radio en televisie.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht