PvdA Rotterdam


PERSBERICHT

Rotterdam, 31 oktober 2007

'Mooie stad is forse investering waard'

PvdA kiest voor extra investering van 30 miljoen in de buitenruimte

De PvdA wil 30 miljoen extra uittrekken voor investeringen in de buitenruimte in de woonwijken en in het wegennet. In de begrotingsraadscommissie van vandaag kondigde de PvdA-fractie daarom twee moties aan waarmee fors wordt geïnvesteerd in de buitenruimte in Rotterdam.

Het college zelf had al 20 miljoen uitgetrokken om te investeren in de buitenruimte in het centrum van onze stad. De PvdA kiest ervoor om nog eens 20 miljoen uit te trekken om de komende vier jaar extra te investeren in de buitenruimte in de woonwijken. "Een mooie stad heeft een mooi centrum, maar ook mooie woonwijken", aldus PvdA-raadslid Marco Heijmen.

Daarnaast heeft de PvdA een motie aangekondigd om 10 miljoen te investeren om het verzakken van wegen aan te pakken. De kwaliteit van het wegennet is belangrijk voor de totale kwaliteit van de buitenruimte. Er zijn deelgemeenten waar de verzakkingsproblematiek groter is dan de beschikbare middelen, met "straten die er bij liggen als golfkarton, voor de PvdA een gruwel", aldus Heijmen.

In totaal trekt de PvdA dus 30 miljoen euro extra uit om te investeren in de buitenruimte.

Heijmen: "Een mooie stad is een forse investering waard."