Politie Flevoland

Verkeersveiligheidsprijs naar Hans Stel

Flevoland, 31-10-2007 * De Politie Verkeersveiligheidsprijs 2007 is dinsdagavond uitgereikt aan de heer Hans Stel uit Emmeloord. Hij kreeg de prijs opgespeld door gedeputeerde Harry Dijksma.

Hans Stel, sectordirecteur aan het Zuyderzee College in Emmeloord, kreeg de prijs onder meer voor zijn enorme inzet bij het opzetten van een project om leerlingen zelf de gevaren van de route tussen Marknesse en Emmeloord in kaart te laten brengen. Door zijn inzet werkten leerlingen van de Emmeloordse middelbare scholen nauw samen bij het vervaardigen van de DVD, waarmee deze gevaren goed naar voren zijn gebracht.

De Verkeersveiligheidsprijs is in 2002 ingesteld door het VerkeersTeam van Politie Flevoland, waarmee benadrukt wordt dat het de politie niet alleen gaat om handhaving, maar vooral om de bevordering van de verkeersveiligheid in het algemeen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon die zich, vrijwillig of beroepsmatig, uitzondelijk heeft ingezet voor de verkeersveiligheid in Flevoland. De nominatie vindt plaats tijden de plenaire vergadering van het WV&I (Werkgroep Verkeersveiligheid en Infrastructuur), een onderdeel van het provinciaal Vervoersberaad. De prijs bestaat uit een speld en een bijbehorende oorkonde.

De prijs werd dinsdagavond door provinciaal gedeputeerde Harry Dijksma uitgereikt tijdens de jaarlijkse thema-avond van het WV&I. Het thema van deze avond was dit keer - heel toepasselijk: Educatie.