Dienstenbond CNV

Nieuws

31 oktober 2007

Werkgevers: "wederom gematigde loonsverhoging Wonenbranche"

Door: Jeroen Warnaar

De Centrale Branchevereniging Wonen (CBW) stelt voor de nieuwe CAO voor om opnieuw de loonsverhoging voor de Wonenbranche te matigen. Daarnaast hoeft er van het CBW niet zoveel te veranderen aan de CAO. CNV Dienstenbond is teleurgesteld over deze opstelling omdat werknemers in de Wonenbranche er sinds 2004 niet meer in koopkracht op vooruit zijn gegaan en er nu toch echt een substantiële loonsverhoging moet komen.

Op dinsdag 30 oktober vond het eerst CAO-overleg plaats. Tijdens dit CAO-overleg zijn de voorstellenbrieven toegelicht. Het CBW wil een nieuwe CAO sluiten met maar weinig wijzigingen daarin. Het belangrijkste en opvallendste voorstel dat het CBW doet is dat zijn opnieuw een gematigde loonsverhoging wil doorvoeren. Dit aangezien de omzet-ontwikkeling in de Wonenbranche tegen blijft vallen, maar ook omdat de pensioen-regeling waarschijnlijk extra kosten met zich mee gaat brengen.

Onacceptabel
CNV Dienstenbond begrijpt dat de omzetcijfers in de eerste helft van 2007 tegen vallen, maar vindt het onacceptabel dat werknemers in de Wonenbranche er opnieuw feitelijk in koopkracht niet op vooruit zouden gaan, omdat de inflatie gelijk of hoger is dan de loonsverhoging. CNV Dienstenbond vindt dit niet acceptabel en wil een substantiële loonsverhoging die de koopkracht van de medewerker in de Wonenbranche verbetert. Gecombineerd met het feit dat het CBW verder ook niet zoveel verbeteringen wil aanbrengen in de CAO, dreigen het weer moeilijke CAO-onderhandelingen te gaan worden. Dit tenzij we werkgevers duidelijk weten te maken dat we dit niet accepteren en op korte termijn een goede CAO willen.

Steun nodig
Om duidelijk te maken dat we dit niet accepteren hebben we steun nodig van u en uw collega's. Het is belangrijk dat werknemers in de Wonenbranche lid worden van CNV Dienstenbond en aan de werkgevers laten merken dat ze serieus willen worden genomen. Daarom willen we u vragen lid te worden van CNV Dienstenbond. Hiervoor hebben we op dit moment een aantrekkelijk kennismakingsaanbod. U kunt de eerste 3 maanden lid worden met een korting van 50% als zij voor 15 december 2007 lid worden.

Contributie per maand gedurende de eerste 3 maanden

18 jaar en jonger

4 (8)

22 jaar

6,27 (12,54)

19 jaar

4,33 (8,66)

23 jaar en ouder

6,92 (13,83)

20 jaar

4,98 (9,95)

Tot 20 uur per week

4,47 (8,93)

21 jaar

5,62 (11,24)

Tot 30 uur per week

5,62 (11,24)

Daarnaast kunnen leden van CNV Dienstenbond ook nog gebruik maken van het fiscale voordeel. Daarbij kan een deel van de contributie jaarlijks worden verrekend met de loonheffing die op je salaris wordt ingehouden? Je kunt zo een fiscaal voordeel behalen dat kan oplopen tot 40% van de kosten van de contributie. In de CAO Wonen zijn hierover afspraken gemaakt. Tenslotte ontvangen je collegas, als ze lid worden, bij automatische incasso ook nog een cadeaubon ter waarde van 10.

Met alle voordelen die wij bieden, inclusief een complete rechtsbijstandverzekering, kunnen wij met trots zeggen dat wij de goedkoopste zijn. Daarbij mag u van ons een uitstekende service en persoonlijke betrokkenheid verwachten.

Vul de aanmeldcoupon in en stuur die voor 15 december 2007 (een postzegel plakken is niet nodig) op. Of ga naar www.cnvdienstenbond.nl/wonen .Daar vindt je aanvullende informatie en een online aanmeldingsformulier.

Vervolg CAO-overleg
De volgende CAO-overleggen staan gepland voor:

· Maandag 19 november;

· Donderdag 6 december.
De bestuurder van CNV Dienstenbond zal tijdens deze overleggen worden ondersteund door 2 kaderleden om te laten zien dat het menens is. Na 19 november hoort u meer van ons.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben dan kun je contact opnemen met Jeroen Warnaar (tel: 023-5670615 of e-mail: j.warnaar@remove-this.cnvdibo.nl ). Meer informatie over CNV Dienstenbond vindt u op www.cnvdienstenbond.nl/wonen .