Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

---
Heerde - politie zoekt vrouw van aanrijding Haneweg
De politie van Heerde is op zoek naar een automobiliste die op maandagmiddag 29 oktober omstreeks 18.55 uur betrokken was bij een aanrijding met een 13-jarige fietsster op de Keuterstraat. Omdat tussen beide betrokkenen geen persoongegevens zijn uitgewisseld, wil de politie graag in contact komen met de autobestuurster zodat de schade alsnog geregeld kan worden.

Het 13- jarige meisje fietste die avond over de Haneweg en zag toen zij de Keuterstraat over stak een van rechtskomende, vermoedelijk grijze Peugeot, over het hoofd. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding, waarbij het meisje op de motorkap van de auto terecht kwam. Haar fiets viel en in de motorkap ontstond een deuk. De autobestuurster is vervolgens uitgestapt om zich over het meisje te ontfermen. De vrouw zei dat het met de deuk wel goed zou komen en had aangeboden om het meisje naar een arts te brengen, omdat deze pijn aan haar been had. Het meisje vond dit echter niet nodig. Beide partijen zijn toen doorgereden zonder persoonsgegevens uit te wisselen. De politie is op zoek naar deze bestuurster. Ze kan bellen via 0900-8844.

---
Harderwijk - Politie zoekt gedupeerden van vernielingen

De politie van Harderwijk is op zoek naar gedupeerden van vernielingen die gepleegd zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 27 oktober. Hiervoor werd een groep van 11 verdachten, tussen de 19 tot 22 jaar oud, aangehouden.
De politie verzoekt benadeelden om aangifte te doen, zodat de schade verhaald kan worden.

De politie ontving zaterdagochtend rond 04:30 uur een melding over het vernielzuchtige gedrag van een groep in de omgeving van de spoorwegovergang in de Oranjelaan in Harderwijk. In eerste instantie zou het gaan om het vernielen van een spoorboom, het gooien met allerlei tuinartikelen en fietsen en het trappen tegen auto's. De politie trof de groep aan op de Oranjelaan en hield de jongeren ter plaatse staande. In de tussentijd kwamen steeds meer meldingen binnen van vernielingen, waaronder vernielde vlaggenstokken, vlaggen en een spandoek bij een benzinestation. Gedupeerden die nog geen aangifte deden kunnen bellen voor een afspraak via 0900-8844.

---
Putten - Drankrijder betrapt

Een 20-jarige automobilist uit Putten bleek in de nacht van dinsdag 30 op woensdag 31 bij een politiecontrole op de Beekweg in Putten onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en blies op het bureau 0.35 promille.

Omdat de man beginnend bestuurder is heeft de politie proces-verbaal opgemaakt en hem een rijverbod van 1 uur opgelegd. Sinds de wetswijziging van 1-1-06 zijn Beginnend bestuurders strafbaar bij een alcoholpercentage 0,2 promille. Beginnende Bestuurders met een rijbewijs afgegeven op of na 30-3-2002 die nog geen 5 jaar in hun bezit zijn.

---
Nunspeet- inbraak in woning
In de nacht van 30 op woensdag 31 oktober is er ingebroken in een woning aan de Jos Lussenweg. Weggenomen zijn onder andere een gsm, laptop, geldbedrag, camera en enkele paspoorten.

De inbraak werd ontdekt de bewoonster toen zij omstreeks 04.00 uur wakker werd en zag dat de achterdeur openstond. De daders zijn binnengekomen door het slot te forceren en hebben daarna de woning doorzocht. Het totale schadebedrag is nog niet bekend. De politie is een onderzoek gestart.

---
Harderwijk - Hardrijders bekeurd

De politie van Harderwijk heeft op dinsdag 30 oktober 200 hardrijders bekeurd tijdens een radarsnelheidscontrole.

Op de Deventerweg waar de maximum snelheid 50 km per uur bedraagt, werden 1035 voertuigen gecontroleerd, hiervan reden er 130 te hard. De hoogste snelheid bedroeg 92 km per uur. Op de Stadswei, waar de maximum snelheid 50 km per uur bedraagt, werden 70 overtredingen geconstateerd, waarvan de hoogste 86 km per uur bedroeg.
Alle overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

---
Harderwijk - Tweetal aangehouden wegens winkeldiefstal
De politie van Harderwijk heeft dinsdagmiddag 30 oktober een 17-jarige man en een 18-jarige vrouw beiden uit Harderwijk aangehouden wegens diefstal in een winkel aan de Luttekepoortstraat. Het tweetal is verhoord en kreeg een boete opgelegd.

Omstreeks 15.58 uur werd het tweetal betrapt door een winkelmedewerkster.
De verdachten hadden enkele niet betaalde flesjes haarverf en bussen creme in hun jas en tas. Beiden werden meegenomen naar het kantoor en zijn aan de politie overgedragen. Die nam hen mee naar het bureau waar zij de diefstal bekenden. Tegen beiden volgt een proces-verbaal.

---
Harderwijk - Reeks woninginbraken

In de nacht van maandag op dinsdag 30 oktober is er ingebroken een vijftal woningen in Harderwijk . De inbraken hebben overdag plaatsgevonden. Bij een woning aan de Rietgorsmeen bleef het bij een poging. De politie heeft de inbraken in onderzoek en verzoekt bij onraad of verdachte omstandigheden onmiddellijk te bellen.

Vanuit een woning aan de Fokko Kortlanglaan werd een geldbedrag ontvreemd.
De daders zijn binnengekomen door een klepraam te forceren

Vanuit een woning aan de Weisteeg werden sieraden, een geldbedrag en een pinpas weggenomen. De daders zijn binnengekomen via inklimming door het slaapkamerraam

Vanuit een woning aan de Mandemakersstraat werd een DVD-speler en een audioset weggenomen. De daders waren binnengekomen door raam te forceren.

Vanuit een woning aan de Meerkoetmeen werd een fotocamera, een laptop, een geldbedrag en een gsm wegggenomen. De daders zijn binnengekomen door een achterdeur te foceren.

Vanuit een woning aan de Rietgorsmeen werden een portemonnee, fototoestel, gsm en enkele bankpassen weggenomen. De daders kwamen binnen door een deur aan de achterzijde van de woning te forceren.

---
Epe - Politie waarschuwt voor "luchtbel-controleurs"

De politie waarschuwt voor oplichters die met een smoes bij vooral ouderen aan de deur komen en het voorzien hebben op geld, pinpas en pincode.
Bij een oudere man aan de Quickbornlaan kwamen maandagmiddag 29 oktober twee onbekende mannen aan de deur en vertelden de man dat ze de waterleiding moesten controleren omdat er luchtbellen in de leiding zouden zitten.

De man liet hen binnen en ze verlegden daarna de interesse naar de inboedel van de woning. De bewoner heeft ze daarop de woning uitgestuurd, maar kreeg kort daarna telefoontjes met vragen over pinpas en banknummers.
De politie adviseert nooit onbekenden binnen te laten, altijd naar legitimatie te vragen en bij twijfel buren of bekenden in te schakelen. In ieder geval nooit pinpas en -codes afgeven !

055 - 548 60 58