Ingezonden persbericht


Persbericht

Eerste deelnemers inburgeringspilot geslaagd voor examen

Minister Vogelaar reikt diploma aan CSU medewerkers uit

31 oktober 2007 - Minister Ella Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie reikte vrijdag 26 oktober in Den Haag de diploma´s uit aan veertien geslaagden van de pilot ´Stimuleren werkende inburgeringsplichtigen´. Onder de eerste geslaagden voor dit inburgeringsexamen zijn ook zes CSU-medewerkers. CSU leidt in dit project veertien werknemers op voor hun verplichte examen.

De pilot startte in 2005 onder toenmalig minister Verdonk toen CSU samen met 5 andere werkgevers door het ministerie werd benaderd. De doelstelling van de pilot is om de betrokkenheid van werkgevers bij de inburgering van hun allochtone werknemers te vergroten.

CSU biedt haar inburgeringsplichtige medewerkers in dit kader een gratis opleiding aan ter voorbereiding op het verplichte examen. De opleiding is zo ingericht dat veel praktische zaken aan bod komen die toepasbaar zijn in het dagelijkse werk en het dagelijkse leven.

CSU medewerkers werken op deze manier aan hun eigen ontwikkeling en voldoen daarnaast aan de inburgeringseisen die nodig zijn om te kunnen wonen en werken in Nederland. De pilot past in het beleid van CSU om haar medewerkers op allerlei gebieden te ondersteunen en bij het streven naar goed werkgeverschap. CSU stelt haar medewerkers in staat zich continu te ontwikkelen.

CSU is vanuit 30 vestigingen landelijk actief in schoonmaak en beveiliging. De onderneming heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. CSU biedt werk aan ruim 10.000 mensen en behoort tot de top 3 van schoonmaakbedrijven en top 5 van beveiligingsbedrijven in Nederland. De organisatie verwacht over 2007 een omzet van ruim 210 miljoen euro. CSU werkt vanuit een verbetermodel waarbij medewerkertevredenheid zorgt voor betere dienstverlening en een hogere klantwaardering. CSU kreeg diverse onderscheidingen voor goed werkgeverschap waaronder in 2006 en 2007 goud in de verkiezing Beste werkgevers van Nederland, die door Great Place to Work wordt uitgevaardigd. Meer info op www.csu.nl

Fotobijschrijft: CSU-medewerkers krijgen hun inburgeringsdiploma uitgereikt door minister Ella Vogelaar. Fotografie door Wierd Massink


---