Gemeente Stadskanaal

Vandaag is bekend geworden dat de Regelingenbank van Stadskanaal in aanmerking komt voor de zogenoemde `Quality Universal Award'. De jury is met name bijzonder lovend over de vele toegankelijkheidsvoorzieningen van de website. Uit het juryrapport: `This site, though, seriously raises the bar for accessibility and throws down a challenge to all other public sector sites.'

Accessites

Slechts een klein aantal websites wordt toegelaten tot de keuring door de strenge, internationale jury van www.accessites.org. Deze organisatie stelt zich ten doel aan te tonen dat toegankelijke en bruikbare websites die volgens webstandaarden zijn gebouwd niet saai of lelijk hoeven te zijn. De websites ontworpen door de meest vooruitstrevende webdesigners van over de hele wereld worden door Accessites voor het voetlicht gebracht.

De Regelingenbank

De Regelingenbank van Stadskanaal is volledig gebouw volgens de Webrichtlijnen voor overheidssites. Deze webrichtlijnen (die overigens voortbouwen op internationale normen van het W3C) stellen onder andere technische eisen aan een website, zodat de informatie daarop, ongeacht software of hardware voor iedereen beschikbaar is.

Het volledige juryrapport is te vinden op
http://accessites.org/site/2007/10/regelingenbank-stadskanaal/
* 31 oktober 2007