Gemeente Lochem


Gemeente Lochem stelt bodemkwaliteitskaart vast

De gemeente Lochem heeft - met ingang van 16 oktober - een bodemkwaliteitskaart en bijbehorend bodembeheerplan vastgesteld.

De bodemkwaliteitskaart bestaat uit een set kaarten die gezamenlijk een beschrijving geven van de algemene bodemkwaliteit. Er is een bodemkwaliteitskaart van de bovengrond en van de ondergrond. Op deze kaarten worden deelgebieden vastgesteld van min of meer gelijke bodemgesteldheid. Het gaat om een algemeen kwaliteitsbeeld. Lokale verontreinigingen zijn hierin niet weergegeven.

Het bodembeheerplan bevat het beleid over het verplaatsen van grond binnen de gemeente Lochem (grondverzet). Grondverzet binnen eenzelfde kwaliteitszone is voortaan in veel gevallen zonder de uitvoering van een partijkeuring mogelijk. Het verplaatsen van grond moet wel gemeld worden aan de gemeente. Dit kunt u doen door een meldingsformulier in te vullen. Dit meldingsformulier is te downloaden via internet en af te halen bij de publieksbalie van het gemeentehuis.

De bodemkwaliteitskaart en het bijbehorende bodembeheerplan liggen met ingang van vandaag gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis. De bodemkwaliteitskaart is een beleidsregel waartegen geen bezwaar en beroep mogelijk is. Bezwaar en beroep is pas mogelijk wanneer er sprake is van een concrete situatie, waarbij het beleid ter discussie kan worden gesteld.