Gemeente Wijk bij Duurstede

Expositie Kunst bij de bron

Van 3-11 tot en met 23 -11 zijn er in de hal van het gemeentehuis schilderijen en foto's te zien van de uitleengroep van "Kunst bij de Bron", de Wijkse kunstenaarsvereniging.
"Kunst bij de Bron"organiseert jaarlijks een atelierroute in Cothen en Wijk bij Duurstede, voor de bij haar aangesloten kunstenaars. Daarnaast exposeren de leden tweejaarlijks in museum Dorestadt. De leden zijn woonachtig in Cothen en Wijk bij Duurstede, of hebben hun atelier hier ter plaatse.
De expositie valt samen met de Landelijke Kunstweek, een week met veel extra aandacht voor kunst.
Er valt van alles te zien, schilderijen, beschilderde foto's, pastels en dat in allerlei stijlen.

Hoe werkt de kunstuitleen?
Bij de VVV ligt een boek met afbeeldingen en informatie over de kunst. Er staat ook een ezel met wisselend werk van de leden. Als een stijl U aanspreekt, kunt u een visitekaartje meenemen uit het boek en een afspraak maken om in het atelier van de kunstenaar te komen kijken of er iets in de smaak valt om te lenen.
De kunst wordt voor drie maanden uitgeleend voor 5% van de verkoopprijs, dit bedrag is ook een aankoopbedrag als de klant tot koop wil overgaan. De kunst is maximaal een jaar te huur. Voor slechts EUR25,00 per drie maanden heeft u al een kunstwerk te leen en kunt u ook regelmatig van kunst wisselen De deelnemers zijn; Caroline van der Sande, Willem van Hoorn, Ron Koevoets, Anne Jitske Salverda,
Dorine Stevels, Leonoor Vos-Heugen, Joke Elisabeth Bardok, Karin Boers.
Het gemeentehuis is geopend van 8.30 tot 12.30 uur en woensdag tot 19.00 uur