Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

2G@THERE MARITIEM:

PROGRAMMA RUSLAND EN DUITSLAND ONDERTEKEND

Rotterdam, 31 oktober 2007

Op vrijdag 26 oktober 2007 is het officiële maritieme 2g@there programma gericht op Rusland ('Focus on Russia') en Duitsland ondertekend. Met het 2g@there programma wil het Ministerie van Economische Zaken samenwerkende ondernemers ondersteunen bij het gezamenlijk bewerken van buitenlandse markten. Het maritieme programma is tot stand gekomen in samenwerking tussen de brancheverenigingen HISWA, IRO, VNSI en HME, onder auspiciën van de Dutch Maritime Trade Board (DMTB).

Focus on Russia

Rusland is een omvangrijk maritiem land en een interessante markt voor een brede groep bedrijven binnen het Nederlandse maritieme cluster. Russische scheepseigenaren moderniseren momenteel hun vloot, de offshore industrie bloeit, de jachtbouw heeft er grote kansen en scheepsbouw is centraal als prioritaire sector aangewezen. Nederland heeft de technologie en efficiency om een rol te spelen in de Russische innovatieslag.

Duitsland

Duitsland is een zeer omvangrijke en nabije markt, die belangrijk is voor schepen, jachten en toelevering. De Duitse vloot is de derde grootste ter wereld. De productie van Duitse werven neemt elk jaar toe en ook in absolute termen is Duitsland een grootmacht in West-Europa. De Duitse markt is voor inkoop van Nederlandse equipment van groot belang, niet in de laatste plaats vanwege het innovatieve en hightech georiënteerde karakter van de Duitse scheepsbouwindustrie. Daarnaast is Duitsland de tweede bouwer van megajachten ter wereld.

Met de feestelijke ondertekening door Ab van Ravestein (EVD), Fritz Conyn (DMTB, voorzitter stuurgroep), André Vink (HISWA) en Martin Bloem (HME) is het programma officieel van start gegaan.

HISWA Vereniging is de penvoerder van het programma Duitsland en HME is penvoerder voor Rusland. Voor meer informatie over het programma "Focus on Russia" kunt u contact opnemen met Irina Fetisova (T: (010) 44 44 333 of E: if@hme.nl) en voor informatie over het Duitslandprogramma neemt u contact op met Paul van der Drift (T: (0343) 524 724 of E: p.vanderdrift@hiswa.nl).

Holland Marine Equipment: Masters of Innovation

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht