Ingezonden persbericht




Persbericht


---

Eetbare gedichten op busstation in Hilversum

---

De ochtendspits van vandaag was uitzonderlijk. In het busstation te Hilversum liepen in de vroege ochtend de eerste reizigers de mobiele keuken in van Miranda Poel. Hoewel de meesten haast hadden, waren er gelukkig ook reizigers die moesten wachten op hun bus en de tijd namen voor een persoonlijk hapje en een sneldicht. Ook voor de toeschouwers was er wat te beleven. Miranda schotelde, geheel in het wit met schort vanuit haar zeer inventieve zwarte keukentje, de mensen de meest bizarre hapjes voor in alle denkbare kleuren, varierend van pannekoekjes, gebakken eitjes, tot soep, eierkoeken met mandarijn en broodjes roze salade steeds versierd met een eetbare eerste letter van het woord wat ze haar gegeven hadden. Tijdens het verorberen ontstond het sneldicht, wat de mensen, prachtig verpakt mee kregen. Ook in Deventer, Alkmaar, Zaandam en Zwolle werden reizigers verrast door jonge kunstenaars.

Bus als platform voor jong talent
Als personenvervoerder staat Connexxion midden in de samenleving. Per dag reizen ongeveer een miljoen reizigers met Connexxion. Voor Connexxion is de bus meer dan alleen een vervoermiddel. Connexxion wil graag een maatschappelijke bijdrage leveren door de bus met enige regelmaat in te zetten voor bijzondere acties. Bijvoorbeeld als 'platform' voor jong, lokaal talent. De activiteiten zijn laagdrempelig, ludiek en interactief. Kunst in de bus wordt samen met de stichting Artes georganiseerd als voorproefje op de Dag van de Kunstuitleen op 3 november aanstaande. Jonge, lokale kunstenaars krijgen de kans hun werk te tonen aan busreizigers. Het doel is het publiek op een leuke manier kennis te laten maken met kunst.

Dag van de Kunstuitleen
De Dag van de Kunstuitleen is bedoeld om de hedendaagse kunst bij de kunstuitleencentra onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Op zaterdag 3 november houden kunstuitleencentra, aangesloten bij de Federatie Kunstbemiddeling (FK), open huis. Zij organiseren diverse activiteiten, bijzondere exposities, lezingen, workshops, en kinderactiviteiten. Dit jaar is het thema: ''kunst in de keuken''.