VION

Son en Breugel, 31 oktober 2007

Verbreding geografische positie in gelatine

VION gaat joint venture aan met Rebière

Op 31 oktober 2007 is VION een joint venture aangegaan met het Braziliaanse bedrijf Rebière. Dit bedrijf is een van de leiders op de gelatinemarkt in Brazilië en een van de top-10 gelatinebedrijven wereldwijd. VION-bedrijf Rousselot, een onderdeel van de divisie Ingredients, verkrijgt een meerderheidsaandeel in Rebière. De joint venture leidt voor beide bedrijven tot schaalvoordelen en biedt betere mogelijkheden om klanten wereldwijd te bedienen met producten met toegevoegde waarde. De afwikkeling van de transactie is afhankelijk van het verkrijgen van alle gebruikelijke goedkeuringen.

Rebière
Rebière is een familiebedrijf dat gelatine produceert en al vanaf 1912 actief is in Brazilië. Het bedrijf bedient wereldwijd voornamelijk klanten in de voedingsmiddelenindustrie en heeft twee productielocaties in Brazilië. Bij Rebière werken in totaal 400 medewerkers.

VION N.V.
VION N.V. is een internationaal opererend foodconcern dat hoogwaardige voedingsmiddelen en ingrediënten maakt voor mens en dier. Het concern bestaat uit drie internationaal opererende divisies Ingredients, Fresh Meat en Convenience. VION realiseert een omzet van ruim EUR 7,4 miljard en biedt wereldwijd werkgelegenheid aan 15.150 medewerkers. Het hoofdkantoor van VION staat in Son en Breugel. Rousselot is wereldwijd een van de belangrijkste leveranciers van hoogwaardige gelatine voor velerlei toepassingen. Rousselot heeft 10 productielocaties en verkoopkantoren in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Bij Rousselot werken 2.000 medewerkers.


---------------------------