Amsterdam Oud Zuid


Sport op School!

Het stadsdeel wil alle kinderen in beweging krijgen en houden. Daarom is het project Sport op School! gestart.

Het project bestaat uit drie stappen:

fS Eerst zijn er kennismakingslessen tijdens de gymles op school;

fS Daarna doen de kinderen mee aan een toernooi in dezelfde sport met andere scholen uit de buurt;

fS Vervolgens beginnen de naschoolse trainingen bij de sportclub uit de buurt.

Sport op School
Wethouder Lieke Thesingh opent het voetbaltoernooi op het Henrick de Keijserplein met een `letterlijke' aftrap. (Foto: Tom van der Leij)

Kennismakingslessen

Afgelopen periode hebben op de 3e Dalton, de Scholekster, Oscar Carré, De Avonturijn en Het Mozaïek de kennismakingslessen plaatsgevonden. Op 9 oktober was er een groots judotoernooi met topjudoka Guillaume Elmont in Sporthal De Pijp. Het voetbaltoernooi vond plaats op 11 oktober op het Henrick de Keijserplein. Wethouder Lieke Thesingh opende het toernooi met een letterlijke aftrap.

Doe mee!

Na de herfstvakantie starten de naschoolse trainingen bij de sportclubs. Kinderen kunnen zich nog steeds aanmelden via de folder Sport op School! Deze folder is verkrijgbaar bij de deelnemende scholen of bij Sportbuurtwerk Combiwel in Sporthal De Pijp. Tot nu toe hebben tientallen kinderen zich opgegeven voor judotraining bij Judo Academie Amsterdam, voetbal bij AVV Swift en handbal bij AHC'31. In januari 2008 gaan leerlingen van andere scholen binnen het stadsdeel aan de slag met het project.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de Sportconsulent: Tessa van Rijsinge, telefoon 020 252 1634, e-mail:
t.vanrijsinge@oudzuid.amsterdam.nl