Gemeente Bolsward


woensdag 31 oktober 2007

Mededelingen 31 oktober 2007

Binnengekomen bouwaanvragen
Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken burgemeester en wethouders bekend dat de volgende aanvraag om een bouwvergunning is ontvangen:
1. voor het veranderen van de voorgevel op het perceel Bargefenne 7-8.

Deze publicatie is alleen bedoeld ter informatie over welke aanvragen bij de gemeente zijn ingekomen. Tegen een aanvraag kan geen bezwaarschrift worden ingediend, omdat een besluit nog ontbreekt.

Welstandsbeoordeling
De vergaderingen van de welstandscommissie zijn openbaar. Voor de aanvrager van een bouwvergunning bestaat de mogelijkheid om een mondelinge toelichting te geven. Iedere woensdagmiddag in de even weken is er in het stadhuis een rayonarchitect van de welstand-commissie "Hûs en Hiem" aanwezig. De zitting begint om 9.30 uur. De agenda voor deze zitting is op de dinsdag voorafgaande aan dit overleg in te zien op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 30 of via de website www.bolsward.nl. Voor informatie en/of vragen over de agenda kunt u contact opnemen met de gemeente Bolsward onder telefoonnummer 0515-578713.

Ontwerpbesluit monumentenaanvraag
Het College van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er een aanvraag voor een monumentenvergunning is binnengekomen van:
1. de heer E. Haaksma voor de verbouw/restauratie van het pand Marktstraat 14.

Burgemeester en wethouders zijn voornemens medewerking te verlenen ten behoeve van dit bouwplan.

Het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 1 november aanstaande gedurende zes weken tijdens de openingstijden ter inzage in het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 30.

Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk of mondeling uw zienswijze omtrent het ontwerpbesluit kenbaar maken. U kunt de schriftelijke zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward. Hierbij graag vermelden om welk bouwplan het gaat. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, tel.nr. (0515) 57 87 20.

Vergadering Algemeen Bestuur ISDzwf
Op 5 november 2007 vergadert het Algemeen Bestuur van de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) van Zuidwest-Fryslân. Op de agenda staan de volgende punten:
§ Programmabegroting 2008.
§ Vergaderschema Algemeen Bestuur 2008.
§ Besluitenlijsten Dagelijks Bestuur d.d. 11 juni 2007. § Besluit- en actielijst Algemeen Bestuur d.d. 2 juli 2007. De vergadering start om 16.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis van Wûnseradiel te Witmarsum (Arumerwei 53). U bent van harte uitgenodigd bij deze vergadering aanwezig te zijn. De vergaderstukken liggen ter inzage op het stadhuis van Bolsward. U kunt de stukken ook opvragen via het secretariaat (tel. 0515-534900).