Waterleidingmaatschappij Drenthe



Ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de WMD zendt RTV Drenthe een 6-delige serie uit over drinkwater in Drenthe.

âSpraakwaterâ is een vlot en afwisselend programma met diverse onderwerpen over water. De rode draad door het programma vormt de geschiedenis van 70 jaar drinkwater in Drenthe. Peter Posthuma duikt zes weken lang de geschiedenis in. Aan de hand van archiefmateriaal en gesprekken met mensen die in dezelfde periode in Drenthe woonden, wordt een uniek beeld geschetst van het drinkwater in Drenthe door de jaren heen. Het is de bedoeling om de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van de WMD uit te lichten. Ook bezoekt de presentator plekken die een belangrijke rol hebben gespeeld. Er is ruimte voor anekdotes, sfeerimpressies en prachtige beelden in relatie tot het water. De zes afleveringen samen vormen meteen een uniek document over 70 jaar WMD. Dit onderdeel vormt elke week het hart van de serie en wordt verspreid over de uitzending uitgezonden.

In het onderdeel âwatergebruikersâ komen elke week mensen of gebruikers aan bod die werken met water. Dat kan gaan om gebruik in zwembaden of bij agrariërs. Maar er wordt ook gezocht naar minder voor de hand liggende voorbeelden zoals bijvoorbeeld de horeca of de gezondheidszorg. We laten zien hoe zij omgaan met het water, hoe ze het gebruiken en wat de gevolgen zouden zijn als ze geen water meer zouden hebben.



Lauwers 3 . 9405 BL Assen . Telefoon (0592) 854 500 . Telefax (0592) 854 599 . KvK 4006089 0000 Disclaimer | Privacy