NOVA

31-10-2007

Ontsnapte Belgische crimineel
De in België - op spectaculaire wijze - ontsnapte gangster Nordin Benallal is gisteravond in Nederland opgepakt. Hij werd gearresteerd tijdens een overval in Den Haag. Benallal ontsnapte zondag uit de gevangenis van Itter.

25 jaar Nationale ombudsman
De Nationale ombudsman beschermt de burger al 25 jaar tegen onbehoorlijk overheidsoptreden. In de studio een gesprek met Alex Brenninkmeijer, sinds 1 oktober 2005 de Nationale ombudsman.

Hebron
Vier euro per dag, bij elkaar gerommeld op de vuilnisbelt van Hebron. Voor sommige Palestijnen is het de enige manier om nog aan geld te komen. Omdat de muur die rond Israël wordt opgetrokken er voor zorgt dat ze zich niet meer kunnen verplaatsen. En dus soms ook niet kunnen werken.

Komende maand roept president Bush de leiders van Israël en de Palestijnse Autoriteit bij elkaar om toch maar weer een keer te proberen het vredesproces op gang te krijgen. In Hebron treft correspondent Ankie Rechess vooralsnog vooral wanhoop aan.

Den Haag Vandaag
Premier Balkenende kreeg het vandaag aan de stok met Tweede Kamerlid Harry van Bommel (SP) over een wetswijziging die het mogelijk maakt een referendum te organiseren.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)