Korps Landelijke Politiediensten

Belgische vrachtwagenchauffeur verzet zich hevig

Rotterdam, 31-10-2007 * De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft dinsdag 30 oktober 2007 omstreeks 15.30 uur een 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit België op de rijksweg A15 ter hoogte van Rotterdam aangehouden. De man stond met zijn trekker en oplegger stil op de vluchtstrook en weigerde aan de motoragent iedere medewerking. Hij verzette zich ook tegen zijn aanhouding en liep daarbij een gekneusde schouder op. Tegen deze verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het onnodig stilstaan op de vluchtstrook, niet voldoen aan bevel of vordering, het rijbewijs had hij wel bij zich, en het plegen van verzet. Zijn baas heeft hem op staande voet ontslagen.

Veiligheid

Om de veiligheid op de vluchtstrook te garanderen kreeg hij het verzoek van de motorrijder van de Unit Motorondersteuning om zijn vrachtwagencombinatie te verplaatsen. Hieraan gaf de Belg, werkzaam bij een Belgisch transportbedrijf geen gevolg. Hij weigerde ook zijn rijbewijs ter inzage af te geven. Een aanhouding ter vaststelling van de identiteit was hierdoor het gevolg. Ten tijde van zijn aanhouding verzette hij zich hevig. Met behulp van een armklem is hij onder controle gekregen. De man is overgebracht naar het politiebureau in Hoogvliet en voorgeleid aan een hulpofficier van justitie van de politie Rotterdam Rijnmond.

Pijn in arm

De verdachte klaagde over pijn in zijn arm en claimde dat deze was gebroken. Bij nader onderzoek in het ziekenhuis bleek dat hier geen sprake van was. Hij had aan de schermutseling een gekneusde schouder overgehouden. Bij navraag bij zijn werkgever bleek dat hij niet altijd even coöperatief was en zijn baas had medelijden met de motoragent. Hij liet weten dat zijn werknemer door zijn optreden op staande voet is ontslagen. De chauffeur was volgens zijn zeggen gestopt om te rusten en stond daar al enige tijd stil. In het kader van het arbeidstijdenbesluit hoefde hij nog niet te rusten en zeker niet op een vluchtstrook naast de autosnelweg.