Gemeente Nijmegen

Delegatie Gaziantep bezoekt Nijmegen

31/10/2007

Een delegatie van de Turkse stad Gaziantep brengt een bezoek aan Nijmegen van 31 oktober tot 4 november. Nijmegen onderhoudt sinds vorig jaar een stedenband met deze Turkse stad. Gaziantep heeft deze maand besloten in de wijk Osmangazi een straat naar Nijmegen te vernoemen.

Het bezoek staat in het teken van een nadere kennismaking. Daarbij wordt ook een bezoek gebracht aan een sociale werkplaats voor gehandicapten. Nijmegen helpt Gaziantep bij het opzetten van een dergelijke werkplaats.

De Turkse delegatie staat onder leiding van de heer Kamçi - de gouverneur van de streek waar Gaziantep ligt - en burgemeester Güzelbey van Gaziantep. De positie van de gouverneur is vergelijkbaar met die van een Commissaris van de Koningin.

De delegatie komt woensdag 31 oktober aan en wordt 's avonds ontvangen door burgemeester Thom de Graaf in het stadhuis van Nijmegen. Op donderdag 1 november wordt er een bezoek gebracht de minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst, die vorig jaar als burgemeester van Nijmegen een eerste bezoek bracht aan Gaziantep.

Vrijdag bezoekt de delegatie diverse bedrijven en instellingen in Nijmegen, waaronder Royal Haskoning en de Groesbeekse Tehuizen. Hierbij wordt de aandacht vooral gevestigd op de arbeidsintegratie van fysiek gehandicapten. De gemeente Nijmegen, Haskoning en Pluryn Werkenrode helpen Gaziantep bij het opzetten van een sociale werkplaats voor lichamelijk gehandicapten.

Vrijdagavond staat er een diner met diverse Nijmegenaren van Turkse afkomst op het programma. Zaterdag wordt nog een bezoek gebracht aan Museumpark Oriëntalis. Op zondag keert de delegatie weer huiswaarts.