Gemeente Lelystad



Lelystad ontvangt bijdrage rijk voor vermindering regelgeving

Op woensdag 31 oktober heeft wethouder Lodders, uit handen van voorzitter Nijhof van de Kamer van Koophandel Flevoland, een rijksbijdrage ontvangen.Ter ondersteuning van deregulering voor het bedrijfsleven heeft het Ministerie van Financiën een Stimuleringsregeling in het leven geroepen. De Flevolandse gemeenten hebben als eerste in Nederland de bij deze Regeling behorende voucher aangevraagd.

De voucher is goed voor 75% van de kosten voor de inhuur van externen. Daarnaast heeft de Kamer van Koophandel toegezegd de overige 25% van de kosten voor hun rekening te nemen. De kosten voor de gemeente voor de vermindering van regelgeving voor het bedrijfsleven blijven hiermee dus zeer beperkt.
Lelystad is, net als vele andere gemeenten, druk bezig te kijken waar regelgeving kan worden verminderd. Hiertoe is uitgebreid contact geweest met bedrijven, burgers en instellingen. Er zijn 400 reacties ontvangen met opmerkingen en tips, om bepaalde regels op te heffen of simpeler te maken.

Voor de inhuur van externe ondersteuning bij het proces deregulering heeft het Ministerie van Financiën een Stimuleringsregeling in het leven geroepen. Op initiatief van de Kamer van Koophandel hebben de Flevolandse gemeenten, als eerste in Nederland, gezamenlijk de bij deze Regeling behorende voucher aangevraagd en toegekend gekregen.

De voucher is goed voor 75% van de kosten voor de inhuur van externen. Daarnaast heeft de Kamer van Koophandel toegezegd de overige 25% van de kosten voor haar rekening te nemen. Uiteindelijk is de inhuur voor de gemeente dus gratis.


---