Gemeente Enschede

Enschede schaft als eerste gemeente in de regio milieuvriendelijke voertuigen aan

Wethouder Jelmer van der Zee heeft, namens de gemeente Enschede, woensdag 31 oktober zeven milieuvriendelijke voertuigen en een perscontainer in ontvangst genomen. Deze voertuigen en container zijn symbolisch overhandigd door de directeur van Twente Milieu, Eppo Bolhuis. Twente Milieu beheert en onder-houdt het wagenpark van de gemeente Enschede. Zij heeft de gemeente Enschede geadviseerd over milieu-vriendelijke oplossingen voor de afvalverwijdering uit het stadserf.

De voertuigen bestaan uit een Electrocar en zes voertuigen die geschikt zijn voor het rijden op aardgas. De Electrocar produceert geen uitstoot van milieubelastende uitlaatgassen. De perscontainer voorkomt tevens het aantal verkeersbewegingen van en naar de afvalbrengpunten. Dus minder en schoner rijden! De aardgasvoertuigen stoten minder stikstofdioxide en fijn stof uit dan benzine- en dieselvoertuigen. Ook zijn de voertuigen stiller. De aanschaf van een schoner gemeentelijk wagenpark past binnen de doelstelling van de gemeente Enschede om duurzamer te worden. Enschede wil in 2020 een klimaatneutrale stad zijn.

Twente Milieu
Twente Milieu is een totaaldienstverlener op het gebied van afvalinzameling en het beheer van de openbare ruimte (vegen, onkruidbestrijding, kolkenzuigen). Materieelbeheer, gladheidbestrijding, plaagdierbestrijding en het beheren van afvalbrengpunten en KCA-depots behoort tot het dienstenpakket van Twente Milieu. Twente Milieu is voor gemeenten en bedrijven een constructief meedenkende partner die werkt tegen maatschappelijk aanvaardbare kosten. In de maatschappelijk aanvaardbare kosten worden hier nadrukkelijk de kosten ter voorkoming van milieubelasting (zoals uitstoot van schadelijke stoffen) bedoeld.

07-10-31_Electrocar_foto.jpg

Enschede
Met 155.000 inwoners is Enschede de grootste stad van Oost-Nederland. Stad Enschede dankt haar centrumpositie aan de vele mogelijkheden voor inwoners, ondernemers, studenten, cultuurliefhebbers, shoppers, stappers en sporters. Het bruisende hart en het groen in en om de stad geven Enschede haar unieke gezicht. Enschede speelt mede dankzij UT, hogescholen en vernieuwende bedrijven een vooraanstaande rol op het gebied van innovatieve technologie. Enschede is uitgeroepen tot `Sportgemeente 2007' en ontving de `Landschapsprijs 2007'.

31 oktober 2007