Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 31 oktober 2007

Zaanstreek-Waterland, 31-10-2007 o Met: Lidl overvallen, koerier overvallen en aanrijding onder invloed drugs.

Getuigen aanrijding gezocht

Zaandam, dinsdag 30 oktober 2007, 16:00 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een bromfietser en een fietser die plaatsvond op het fietspad van de Houtveldweg op het gedeelte tussen station Zaandam en de
Westzanerdijk. Een 35-jarige Zaandammer fietste vanuit de richting Westzanerdijk en uit tegenovergestelde richting kwam een 18-jarige plaatsgenoot op een bromfiets. In een flauwe bocht raakten de twee elkaar en kwamen ten val. De bromfietser werd met vermoedelijk een gebroken duim en schaafwonden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Omdat betrokkenen geen eensluidende verklaring hadden verzoekt het wijkteam Zaandam-West getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Lidl overvallen

Wormerveer, dinsdag 30 oktober 2007, 20:07 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een gewapende overval op de Lidl supermarkt aan de Cor Bruijnweg. Rond sluitingstijd, acht uur 's avonds, kwamen twee gemaskerde mannen door de hoofdingang de winkel binnen. Zij begaven zich naar de kantoorruimte en namen daarbij twee mannelijke en één vrouwelijk personeelslid mee. De bedrijfsleider was in het kantoor en moest onder bedreiging van een vuurwapen de kluissleutel afgeven. Het personeel werd vastgebonden en de overvallers gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor. De vluchtroute en eventueel vervoer is nog onbekend. Direct na de overval heeft de politie de omgeving afgezet en een buurtonderzoek ingesteld. Forensische Opsporing heeft sporen veiliggesteld. De Centrale recherche verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of indien anonimiteit nodig is 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Hardnekkige winkeldief

Zaandam, woensdag 31 oktober 2007, 09:54 uur.

De politie heeft een 69-jarige Zaandammer aangehouden die wordt verdacht van een winkeldiefstal bij een supermarkt aan de E. Heimansstraat. Personeel had gezien dat de man levensmiddelen had meegenomen zonder deze af te rekenen. Omdat de man vorig jaar al tweemaal was betrapt op winkeldiefstal en aan het begin van de maand ook voor een soortgelijk feit werd aangehouden maakt de politie proces-verbaal op en zal de man zich later bij de rechter moeten verantwoorden. Na het verhoor werd de verdachte door de hulpofficier van justitie in vrijheid gesteld.

Koerier overvallen

Purmerend, dinsdag 30 oktober 2007, 21:19 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een overval op een koerier van Ferid's Grill die plaatsvond rond kwart over negen dinsdagavond op de Meteorenweg. De koerier stapte met een bestelling uit de auto en liep naar de ingang van de laatste flat (gezien vanaf het Makadocentrum). Daar rende een ongeveer 18- tot 22-jarige op hem af en eiste de portemonnee. De ongeveer 165 cm lange dader was donker gekleed, had een donkere huidskleur en was vermomd met een bivakmuts. De koerier bedacht zich niet maar liet de bestelling vallen en ging er, achtervolgd door de overvaller, vandoor. Toen de belaagde man een tuin in rende en voor een verlicht raam van een woning ging staan maakte de overvaller zich uit de voeten. De politie heeft een 19-jarige man uit Purmerend, die aan het signalement voldeed, aangehouden en verhoord. Omdat de man vermoedelijk niets met de overval te maken had werd hij na verhoor in vrijheid gesteld. De recherche in Purmerend verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Graffiti

Koog aan de Zaan, dinsdag 30 oktober 2007, 17:11 uur.

Een oplettende bewoner van het Paardenkamp heeft een 14-jarige jongen uit Wormer gepakt die met een spuitbus verf op een gemaal bij het Paardenkamp had aangebracht. Een vriendje dat op de uitkijk stond was eerst weggereden maar kwam terug toen de politie arriveerde. De jongens werden meegenomen naar het politiebureau. Hun ouders werden in kennis gesteld en gaven toestemming voor verwijzing naar bureau HALT.

Huiselijk geweld

Purmerend, dinsdag 30 oktober.

Een 39-jarige inwoner van Purmerend is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van mishandeling van zijn even oude vriendin. De man zou tijdens een ruzie zijn vriendin hebben geschopt en geslagen. Later zou hij in de woning een deur hebben vernield en een jas hebben stukgesneden. De man werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Vuurwapen

Landsmeer, dinsdag 30 oktober 2007, 23:05 uur.

De politie heeft naar aanleiding van een melding drie 18-jarige Amsterdammers, een 19-jarige plaatsgenoot van hen en een 16-jarige jongen uit Landsmeer aangehouden. De jongelui zouden met een vuurwapen op het Plankenpad lopen. Zij waren daar met een auto gekomen waarvan de melder het kenteken, merk type en kleur doorgaf. Na enig zoeken werd het voertuig met vijf inzittenden aangetroffen. Zij zeiden van niets te weten maar in de kofferruimte van de auto werd een namaak- pistool gevonden waarvan niemand van de inzittenden eigenaar zou zijn. Het wapen en de auto werden in beslag genomen en het viertal werd ingesloten. De volgende dag werden de verdachten na verhoor heengezonden. De 19-jarige gaf toe dat hij de eigenaar was van het balletjespistool. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanrijding onder invloed drugs

Assendelft, dinsdag 30 oktober 2007, 21:50 uur.

De politie heeft een 28-jarige man uit Beverwijk aangehouden omdat hij vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen een personenauto bestuurde waarmee hij bij een aanrijding betrokken raakte. Op de Dorpsstraat reed de man zijn onverzekerde auto met de linkervoorzijde frontaal tegen de linkervoorzijde van een tegenligger. Dit voertuig werd bestuurd door een 21-jarige Zaandamse die een 19-jarige Krommenieër als passagier vervoerde. Beiden werden met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. In de kleding van de Beverwijker werd een wikkel met vermoedelijk cocaïne aangetroffen. Aan het bureau werd een bloedproef afgenomen om eventuele aanwezigheid van drugs in zijn bloed aan te tonen. Proces-verbaal van de aanrijding, het rijden zonder verzekering en eventueel rijden onder invloed wordt opgemaakt.

Laatst gewijzigd 31-10-2007 16:27 | © Politie Zaanstreek-Waterland |