Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Fietsendief opgepakt

Apeldoorn, 31-10-2007 o Een 36-jarige man uit Apeldoorn heeft bij de politie bekend dat hij de afgelopen paar maanden in totaal zes fietsen in Apeldoorn heeft gestolen en daarna heeft doorverkocht.

De man maakte gebruik van een bestelbus om de fietsen te vervoeren. Bij één van de diefstallen kon de het kenteken van de auto worden genoteerd, waarna de politie de man op het spoor kwam.

De man nam fietsen weg op o.a de van Huutstraat, Anklaarsweg, Lolaan, Viosselmanstraat, Schubertplein en de Nieuwstraat. De verdachte is aangehouden en wordt voorgeleid bij de rechter-commissaris.

De politie adviseert bij fietsendiefstal altijd aangifte te doen, zodat de politie een actueel inzicht krijgt van de locaties waar fietsen worden weggenomen. Aangifte doen kan na een telefonische afspraak of via de internetsite www.politie.nl. Belangrijke gegevens van de fiets, zoals kleur, merk, framenummer en andere bijzonderheden, kunnen het beste worden opgeschreven en bewaard omdat ze bij een aangifte van belang zijn.