Gemeente Achtkarspelen

GEMEENTE ACHTKARSPELEN

OPENBARE BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DD. 31 oktober 2007

Puntnr.
Omschrijving
Beslissing


1.
Adviesnota BVAB inz. aanwijzingsbesluit heffingsambtenaar.

Het hoofd van de afdeling Bedrijfsvoering wordt aangewezen als ambtenaar belast met de heffing van gemeentelijke belastingen.


2.
Adviesnota B inz. gemeentelijke bijdrage voor het project "Zelfsturing en Profit".
1. Instemmen met de eerste fase van het projectvoorstel "Zelfsturing en Profit NFW" van de Noardlike Fryske Wâlden.
2. De gevraagde financiële ondersteuning ad ¤ 4.204,-- (incl. BTW) en ambtelijke ondersteuning hiervoor beschikbaar te stellen.
3.
Adviesnota BRG inz. Gladheidsbestrijdingsplan 2007-2008.

Het college accordeert het gladheidsbestrijdingsplan 2007-2008 van de Gemeente Achtkarspelen en legt het ter informatie voor aan de gemeenteraad.
4.
Adviesnota ROR inz. verbreding sloot nabij De Sânnen versus aanvraag planontwikkeling nabij De Sânnen te Drogeham.

Het verzoek van de heer Jelsma van project-ontwikkelaar Loft Ruimtelijke Ontwikkeling uit Drachten om op korte termijn een locatie in Drogeham in te vullen voor woningbouw afwijzen, e.e.a. conform conceptbrief.
5.
Adviesnota RPB inz. verzoek T. Hoogsteen te Surhuisterveen om op het perceel Blauwhuisterweg 50a aldaar een werktuigenberging/voeropslag t.b.v. een schapenhouderij te mogen bouwen. B&W zijn niet bereid om medewerking te verlenen aan de bouw van een werktuigenberging op het perceel Blauwhuisterweg 50a te Surhuisterveen.
6.
Adviesnota RPB inz. ontwerpwijzigingsplan ex artikel 11 WRO m.b.t. perceel Ds. Visscherwei 34 te Boelenslaan.

B. en W. hebben besloten het ontwerpwijzigingsplan voor de locatie Ds. Visscherwei 34 te Boelenslaan vast te stellen.
7.
Adviesnota RPB inz. ontwerpwijzigingsplan ex artikel 11 WRO m.b.t. perceel Langewyk 17 te Boelenslaan.

B. en W. besluiten een ontwerpwijzigingsplan voor de locatie Langewyk 17 te Boelenslaan ter visie te leggen en stellen de aanvrager hiervan in kennis.
8.
Adviesnota SLBEL inz. invoering lokale verwijsindex risicojeugd en -jongeren.

Instemmen met de uitvoering van de lokale verwijsindex voor risicojeugd en -jongeren met ingang van 1 januari 2008. De organisaties die de verwijsindex voor de gemeente moeten invullen uitnodigen voor een informatieve bijeenkomst.
9.
Adviesnota SLBEL inz. subsidiebeleid lokaal sociaal-cultureel werk.

De raad voorstellen de aangepaste deelverordening samenlevingszaken vastte stellen waarmee subsidiering van het lokale sociaal-cultureel werk een juridische basis krijgt.
10.
Adviesnota BVAB inz. berekeningswijze tarief OZB.

Het tarief van de OZB wordt jaarlijks door de raad in december vastgesteld. In deze nota is de wijze waarop uiteengezet.


11.
Adviesnota ROR inz. revitalisering bedrijventerreinen De Swadde en De Lauwers: parkmanagement.

B&W stemmen in met de in het kader van de revitalisering opgestelde notities over parkmanagement op de bedrijventerreinen De Swadde en De Lauwers.
12.
Adviesnota RPB inz. vestigen van een Gazelle Select Center op het perceel Molenweg 6a in Surhuisterveen.

Het college heeft besloten een principe uitspraak te doen n.a.v. een brief van Gazelle, over het vestigen van een Gazelle Select Center (verkopen, repareren, onderhouden en afmonteren van fietsen) op het perceel Molenweg 6a in Surhuisterveen. Er kan geen medewerking worden verleend aan het vestigen van een Gazelle Select Center op de betreffende locatie. De reden hiervoor is dat het vestigen van een rijwielspeciaalzaak in strijd is met het provinciaal en gemeentelijk beleid ten aanzien van detailhandel. Het belangrijkste uitgangspunt van het gemeentelijk detailhandelbeleid is het concentreren van detailhandel in het zogenaamde concentratiegebied (winkelcentrum) van Surhuisterveen. Nieuwvestiging van detailhandel is alleen binnen dit gebied toegestaan. Het toestaan van nieuwe detailhandelvestigingen buiten het concentratiegebied kan naast versnippering ook leegstand in het centrum tot gevolg hebben. Dit wordt zeer ongewenst geacht.
13.
Adviesnota SZTS inz. stand van zaken Wmo - oktober 2007.


1. Instemmen met de notitie Stand van zaken Wmo - oktober 2007.
2. Ter inzage de notitie Stand van zaken Wmo - oktober 2007 voorleggen aan de raad.