Gemeente Oldenzaal


Fitscan 45+ voor inwoners Scholtenbroek-Haerbroek en het centrum

gepubliceerd op : 28-9-2007

De gemeente Oldenzaal organiseert in samenwerking met de Sportraad Overijssel op zaterdag 3 november 2007 een gratis fitheidstest voor inwoners van 45 jaar en ouder uit de wijk Haerbroek-Scholtenhoek en het centrum.

De `Fitscan 45+, bewegen dus!' wordt gehouden in de kantine van Twents Carmel College, locatie Potskampstraat en duurt een uur. Deskundigen meten onder andere de bloeddruk, cholesterol, glucose, lengte en gewicht en testen de lenigheid, de (knijp)kracht en het uithoudingsvermogen. Daarnaast wordt er gekeken naar de leefstijl. De test geeft mensen inzicht in hun lichamelijke ge-steldheid en kan hen, indien nodig, stimuleren tot een gezonde(re) en actieve(re) leefstijl.

Oldenzaal heeft volop mogelijkheden om een actieve leefstijl aan te nemen, maar soms ontbreekt nét dat ene zetje om echt over te stappen op een gezonde en actieve leefstijl. De gemeente Oldenzaal wil haar inwoners hierbij helpen. Naast de fitheidstest wordt daarom een sportmarkt georganiseerd waarop Oldenzaalse sportaanbieders zich gratis kunnen presenteren.

Alle sportaanbieders zijn hier over aangeschreven. Tot en met vrijdag 5 oktober kunnen belangstellende sportaanbieders zich aanmelden door het antwoordformulier terugsturen naar de gemeente Oldenzaal. Deelnemers aan de fitheidstest kunnen bij de aanwezige sportaanbieders drie gratis kennismakingslessen volgen.

De fitheidstest op zaterdag 3 november is de vierde in een reeks fitheidstesten die de gemeente voor haar inwoners organiseert. Door het houden van in totaal acht fitheidstesten probeert de gemeente Oldenzaal al haar inwoners van 45 jaar en ouder te stimuleren om mee te doen. Ongeveer 1600 inwoners van 45 jaar en ouder uit de wijk Haerbroek-Scholtenhoek en het centrum kunnen binnenkort een uitnodiging verwachten voor deelname aan de fitheidstest. Meer informatie over de `Fitscan 45+, bewegen dus!' is te vinden op www.oldenzaal.nl/fitheidstest.