Gemeente Papendrecht

4 oktober 2007

Papendrecht bol van de activiteiten tijdens MADD Waar een kleine gemeente groot in kan zijn: wederom barst het van de activiteiten in Papendrecht tijdens MADD 2007 op zaterdag 3 november. Activiteiten die alleen kunnen worden gehouden dankzij een groot aantal vrijwilligers, sponsors en deelnemende organisaties.

MADD staat voor Make A Difference Day en wordt landelijk gevierd. Wie zich aanmeldt voor MADD, is vrijwilliger voor één dag. Of voor een ochtend, middag of een paar uurtjes. En groeit dat uit tot een langere periode, dan is dat mooi meegenomen.
Voor wat voor activiteiten zoeken we vrijwilligers? Denk aan: o verzorgen van de catering (koffie, thee, lunch, het bemannen van een chocomelstand),
o begeleiden van mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking van en naar optredens van artiesten (en natuurlijk meteen zelf meegenieten van die optredens!), of in contact brengen met de dieren van de kinderboerderij,
o wilgen knotten,
o zelf muziek maken met een ervaren band,
o ouderen assisteren bij diverse spelletjes en sportieve activiteiten,
o "klaar-overen" onder begeleiding van de politie, o mensen met een rollator begeleiden bij een puzzeltocht over het nieuwe winkelcentrum
o toezicht houden/bewaken
o sterke mensen met een goede conditie om pannen soep e.d. te vervoeren naar het marktplein.

Het aantal activiteiten groeit nog steeds, dus de lijst van gezochte vrijwilligers is nog niet compleet.
Om 10.00 uur is er een gezamenlijke opening op de Markt onder aanvoering van de Lachende Lama's. Om 10.30 trekt een stoet vrijwilligers en deelnemers aan activiteiten door Papendrecht op weg naar `hun feestje'. Dankzij de gastvrijheid van Stolpehove, locatie Markt kan een lunch voor allee vrijwilligers worden geserveerd. En om 16.00 uur sluit MADD weer net zo feestelijk af als het begonnen is.

MADD kan nu al rekenen op de financiële steun van de volgende bedrijven: Vorm Bouw, Akro Consult, Autoschade Van 't Hoff, Schildersbedrijf Groen, Kleijn Gifts & Goods, de Bioderij, Auto Van Wijngaarden, Rovanda, Studio 2000+, Face to Feest, RB, Prego, Libra, Jumbo en Horeca Sterk.
Volg de MADD-ontwikkelingen via de huis-aan-huis-bladen of via www.papendrecht.nl.
Meteen aanmelden als deelnemer of vrijwilliger? Dat kan! Bel of mail naar:
Petra ter Meulen van het Steunpunt vrijwilligerswerk (p.termeulen@pad.dwo.nl, tel. 078-6428135, aanwezig dinsdag, woensdag en donderdag) of
Lisette Human (l.human@papendrecht.nl) van de gemeente Papendrecht, tel. 6418911 (maandag, dinsdag en donderdag).

Officiële opening winkelcentrum De Meent vrijdag 26 oktober Vrijdag 26 oktober vindt de officiële opening plaats van de nieuwe Meent. Burgemeester De Bruin onthult even na 14.00 uur een kunstwerk op de hoek van de Veerweg en de Weteringsingel. De winkels openden al op 14 september met enige feestelijkheden, vrijdag 26 oktober zijn de werkzaamheden aan de nieuwe Meent, naar verwachting, echt afgerond en is het winkelcentrum helemaal klaar voor de toekomst. `Alle elementen zijn aanwezig om het centrum van Papendrecht te laten uitgroeien tot een gezellige, bruisende ontmoetingsplaats', stelt burgemeester De Bruin. `Ik complimenteer alle betrokkenen die aan dit resultaat hebben bijgedragen. Ik hoop hen en vele anderen regelmatig te ontmoeten op `the place to be' die de nieuwe Meent is.'
Eerder werd bericht dat de Commissaris van de Koningin, de heer Franssen, de opening zou verrichten. Fransen is echter helaas onverwacht verhinderd. Het kunstwerk, een beeld, dat de burgemeester onthult, is van de hand van de oorspronkelijk Papendrechtse kunstenares Astrid Veldhuyzen.

Honderdste verjaardag opgeluisterd door burgemeester De Bruin Dinsdag 16 oktober viert mevrouw Bastin, wonend in Woonzorgcentrum Stolpehove aan De Markt, viert dinsdag 16 oktober haar honderdste verjaardag. Burgemeester De Bruin bezoekt mevrouw Bastin om 16.15 uur om haar te feliciteren. Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.
Enige persoonlijke informatie over mevrouw Bastin: mevrouw is geboren in het district Boven-Suriname, nooit getrouwd, verkeert in redelijk goede gezondheid en woont inmiddels achttien jaar in Papendrecht. Mevrouw Bastin haakt en breit graag.

Openbare vergadering commissie van advies voor de bezwaarschriften De commissie voor de behandeling van bezwaarschriften houdt dinsdag 9 oktober 2007 een in beginsel openbare hoorzitting in het gemeentehuis van Papendrecht. De zitting begint om 19.30 uur. Aan de orde zijn de vijf bezwaarschriften die zijn ingediend tegen het besluit tot een voorbereidingsbesluit voor industrieterrein Oosteind. De bezwaarschriften worden gecombineerd behandeld. De bezwaarschriften en bijbehorende stukken liggen voor belanghebbenden ter inzage bij Bureau Beleidscoördinatie van het gemeentehuis. Wie de stukken wil inzien, kan contact opnemen met de secretaris van de commissie, mevrouw ing. A.C.M. van der Kraan (078-6418863).

Meedenken over inrichting Speelplekken Wilgendonk De gemeente Papendrecht streeft ernaar de speelplekken in de wijk Wilgendonk voor te zomervakantie 2008 heringericht te hebben. Ter voorbereiding worden inwoners en kinderen uit de wijk betrokken bij het ontwerp. Hierbij wordt rekening gehouden met wensen uit de wijk, leeftijdsopbouw in de wijk, de staat van speeltoestellen, speelruimtebeleid van de gemeente en natuurlijk het beschikbare budget.
Vrijdag 12 oktober is in winkelcentrum Wilgendonk een kraam opgesteld, waar medewerkers van de gemeente informatie geven over speelruimtebeleid, speelplekken en dergelijke. Alle inwoners van de wijk zijn welkom.
Dus wilt u meedenken over de speelplekken in de wijk Wilgendonk? Kom dan vrijdag 12 oktober tussen 16.00 en 20.00 uur naar de informatiestand van de gemeente in winkelcentrum Wilgendonk.

Voorgenomen afsluiting Ketelweg uitgesteld
De aangekondigde afsluiting van de Ketelweg op zaterdag 6 oktober - om de deklaag op de Ketelweg aan te brengen - wordt uitgesteld. Nadere informatie over een nieuwe datum volgt.
Andere werkzaamheden op en langs de Ketelweg gaan wel gewoon door, waar nodig worden verkeerslichten ingezet om het verkeer langs de werkzaamheden te leiden.

____________