Dag van het azc op zaterdag 3 november

12/10/2007 11:47



Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers



RIJSWIJK - Op zaterdag 3 november 2007 organiseert het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) de Dag van het azc. Asielzoekerscentra in Nederland openen op deze datum tussen 10.00 en 15.00 uur de deuren voor genodigden en publiek.

Medewerkers van het COA informeren bezoekers over de expertise van het COA op het gebied van tijdelijke huisvesting, begeleiden en activeren van mensen in het werken aan hun toekomst, in Nederland of elders. Op de centra aanwezige ketenpartners als de Medische Opvang Asielzoekers (MOA), Trigion, Vluchtelingenwerk Nederland (VWN) en de onmisbare vrijwilligers werken ook mee aan de Open Dag.

De dag biedt een uitgelezen kans om nader kennis te maken met alle aspecten die dagelijks spelen op een asielzoekerscentrum in Nederland. Op de website www.coa.nl is een volledige lijst van deelnemende azc's te raadplegen. Ook is daar de meest actuele informatie over de Dag van het azc beschikbaar.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.coa.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie /