Vereniging Natuurmonumenten


NATUURWERKDAG 2007 OOK OP BRUNSSERMMERHEIDE
14-10-2007

Zevende keer
Op zaterdag 3 november is voor de zevende keer de nationale natuurwerkdag. De Brunssummerheide van Natuurmonumenten is één van de 300 werkplekken in Nederland waar enthousiaste mensen kunnen meewerken in natuur en landschap. Iedereen kan immers natuur en landschap een handje helpen. Aanmelden kan tot en met 22 oktober. Kijk op www.natuurwerkdag.nl of bel Wim Hodenius, telefoonnummer 046 - 4513993 (na 18.00 uur bereikbaar). Of stuur een e-mail naar wim.hodenius@12move.nl vermeldt wel met hoeveel volwassenen en kinderen u komt. Deelnemers krijgen een week voor de werkdag de laatste informatie toegestuurd.

Brunssermmerheide
De Brunssummerheide is een heuvelachtig gebied dat bestaat uit heide, bos, venen en vennen. Op sommige plaatsen is de Brunssummerheide zeer vochtig; in het brongebied komt zelfs hoogveen voor. De organisatoren van Natuurmonumenten doen een oproep aan iedereen die lekker in de buitenlucht wil werken op 3 november a.s. Zij verzekeren de deelnemers van een welbestede en nuttige dag, buiten in een schitterend natuurgebied. Samen met andere mensen een paar uur fysiek bezig zijn, genieten van de frisse buitenlucht en vervolgens moe maar voldaan weer naar huis. Neem je familie of vrienden mee en kom ook!

Werkdag
De werkdag begint om 10.00 uur en eindigt om 15.00 uur. Dit alles staat onder de deskundige begeleiding van de boswachters van Natuurmonumenten. Ook gezinnen kunnen deelnemen. De kinderen dienen dan wel begeleid te worden door een volwassene. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van dennen en berken zaailingen, die zich de afgelopen jaren uitgezaaid hebben tussen de heideplanten. Door het verwijderen van deze jonge boompjes krijgen de heideplanten weer meer licht, ruimte en voedsel zodat ze in hun bloeiperiode weer een prachtig kleed vormen op de uitgestrekte zandvlaktes. Vooraf krijgt u een instructie over de gereedschappen, de werkwijze en het doel van deze beheermaatregel. Daarnaast zullen de boswachters vertellen over de geschiedenis van het gebied en wijzen op interessante zaken die te zien zijn. Voor de lunch wordt gezorgd. Deze dag is uitermate geschikt om samen met uw kinderen in de natuur actief bezig te zijn.

Meer informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Wim Hodenius, telefoonnummer 046 - 4513993.