Gemeente Geldermalsen

Cultuurprijs 2007 Klei en Jo de Gram prijs KOTS-festival

16 oktober 2007 - De Cultuurprijs 2007 van de gemeente Geldermalsen is toegekend aan de openlucht theatervoorstelling Klei. De organisatie van het KOTS-festival heeft de Jo de Gram aanmoedigingsprijs gewonnen. Beide prijzen zijn bedoeld voor een opmerkelijke prestatie in de amateurkunst van de gemeente Geldermalsen.

De prijzen worden op zaterdag 3 november a.s. uitgereikt door burgemeester mr S.W. van Schaijck in Scholengemeenschap De Lingeborg te Geldermalsen. Deze prijsuitreiking wordt omlijst door korte presentaties van de resultaten van workshops Capoeira, Locatietheater, Zingen met plezier en Jumping Percussion, die de Stichting PIT, Platform Kunst en Cultuur Geldermalsen organiseert in het kader van de 2e 'Dag van de Amateurkunst'.

Iedereen die deze avond mee wil maken is van harte welkom. De toegang is gratis. Informatie over inhoud en deelname aan de workshops staat op www.cultuurgeldermalsen.nl

Jo de Gramprijs
De Jo de Gramprijs is een aanmoedigingsprijs voor een groep of organisatie in de amateurkunst waarvan de Cultuurprijscommissie het initiatief toejuicht en hoopt dat het zich in de loop der jaren verder zal ontwikkelen. Dit jaar gaat de prijs naar de Stichting Kings Of The Street voor de organisatie van het KOTS-festival. Dit festival voor jongeren vond voor het tweede achtereenvolgende jaar plaats op de skatebaan aan de Randweg in Geldermalsen. Het bijzondere is, dat Kings Of The Street zich richt op jongeren die uit zichzelf weinig of niet met culturele activiteiten in aanraking komen. De Kings proberen activiteiten uit de wereld van jongeren te verbinden met nieuwe activiteiten op het gebied van sport en cultuur en hen uit te dagen daar ook zelf aan deel te nemen.

Klik hier voor meer informatie van het KOTS-festival

Cultuurprijs
Voor het publiek uit Geldermalsen en wijde omgeving was de openlucht theatervoorstelling Klei een unieke gebeurtenis. Een prachtige locatie aan de Linge - het landgoed Palmesteyn in Deil - waar zeven avonden en een middag de geschiedenis van een Betuws dorp werd opgevoerd. Wat voor de jury de doorslag heeft gegeven is, dat het uiteindelijk meer dan honderd kinderen en volwassenen uit de regio zijn geweest die het verhaal hebben gespeeld, gedanst, gemusiceerd en gezongen. Met elkaar
- en onder de bezielende en professionele leiding van Gerard Evers - overtroffen zij zichzelf. Mensen die nog nooit op het toneel hadden gestaan, groeiden in hun rol en durfden zich ervoor te geven. Anderen hadden al wat meer ervaring en stuwden daarmee de totale spelersgroep naar het uiteindelijk indrukwekkende niveau

www.kleiproducties.nl

De Cultuurprijscommissie bestond dit jaar uit Toos Mugge, Robbert Baars, Paul Verbeeck, Ineke de Gram, Petra van de Veer en Mieke de Waal, onder voorzitterschap van burgemeester Van Schaijck.

Uitreiking Cultuurprijs en Jo de Gramprijs tijdens de 2e Avond van de Amateurkunst op zaterdag 3 november a.s., aanvang 20.00 uur (belangstellenden aanwezig 19.45 uur) in Scholengemeenschap De Lingeborgh Geldermalsen.
Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

De Jo de Gramprijs wordt uitgereikt om 20.30 uur en de Cultuurprijs wordt uitgereikt om 22.00 uur.