GroenLinks Rotterdam

P E R S B E R I C H T

GroenLinks komt met platform voor participatie SURANTAMMERS

Rotterdam, 17 oktober 2007

De afdelingen Almere en Rotterdam-Noord van GroenLinks willen een Platform starten voor de politieke participatie van Surinamers, Antillianen, Arubanen, en Molukkers (SURANTAM) in GroenLinks. Om de participatie van SURANTAMMERS binnen GroenLinks te bevorderen hebben zij het initiatief genomen om te komen tot de oprichting van het platform SURANTAM. Op 3 november wordt het platform in oprichting gepresenteerd.

Het eerste initiatief van SURANTAM is om de opvang en begeleiding van Antilliaanse gezinnen (waar o.a. de probleemjongeren deel van uitmaken) binnen het Koninkrijk bespreekbaar te maken, met als doel hierin verbetering te brengen. Iedereen is van harte welkom bij de formele oprichtingsconferentie van SURANTAM en tevens om kennis te komen nemen van de plannen voor de realisatie van de opvang en begeleiding van Antilliaanse gezinnen en jongeren binnen het Koninkrijk. Deze conferentie vindt plaats op 3 november in Rotterdam, met als sprekers onder andere Femke Halsema, en Mavis Brooks, eerste plaatsvervanger van de Gevolmachtigde Minister, van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen.

Machteld Cairo: "Wij zijn bijzonder enthousiast en het vraagt lef dingen anders te doen, zoals bijvoorbeeld een andere benadering van de aanpak van de Antilliaanse jongerenproblematiek. We hebben onvrede met de gang van zaken rond de miljoeneninvestering voor de aanpak van de Antilliaanse risicojongeren. Daar willen wij verandering in brengen." Belangstellenden worden uitgenodigd om zich alvast aan te melden om dit platform te versterken en verder vorm te geven.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Machteld Cairo Fractievoorzitter GroenLinks Rotterdam-Noord 06 - 104 887 99

Edwina Molina Gemeenteraadslid GroenLinks Almere 06 - 502 942 82