Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Vliegen met beide benen op de grond op Lelystad-Airport:

Flight Simulator Weekend bij Aviodrome

Lelystad, 18 oktober 2007 - Computervliegen, of Flight Simulator vliegen, is populair. Veel mensen in Nederland maken op deze manier toch hun 'vlieguren', zonder in een echte cockpit te zijn geweest. Maar voor veel mensen is het onbekend terrein. In het weekend van 3 en 4 november komen deze 'Flight Simmers' samen bij het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op luchthaven Lelystad. Zij zullen demonstraties geven, wedstrijden vliegen en hard- en software aanbieden.

Wereldwijd luchtruim

Flightsimulators voor de PC maken een voortdurende ontwikkeling door en benaderen een zeer hoog niveau. Een goede reden voor steeds meer computerpiloten om in hun vrije tijd virtuele vluchten naar exotische bestemmingen of gewoon om leuke rondvluchten in een kleine sportkist te maken. Weer anderen vliegen met virtuele squadrons militaire missies.

Dit virtuele wereldwijde luchtruim speelt zich allemaal af binnen het internet. De piloten worden vaak bijgestaan door professionele luchtverkeersleiders, die alles in goede banen leiden.

Clubs en demonstraties

Het hele weekend zijn er vele Nederlandse en buitenlandse Flight Simulatorclubs aanwezig. Sommige clubs vliegen in echte zelfgebouwde cockpits, met digitale passagiers- of sportvliegtuigen; andere clubs besturen liever een zweefvliegtuig of een helikopter.

Op dit jaarlijkse en grootste Flight Simulator evenement van de wereld zijn er ongeveer 360 deelnemende Flight Simulator-gamers aanwezig, die de bezoekers meenemen op een vlucht door de wereld van het 'net-niet-echt-vliegen'. Door middel van honderden beeldschermen kunnen de bezoekers meekijken met deze 'digitale piloten' tijdens hun militaire missies en misschien zelf achter de stuurknuppel plaatsnemen om te ervaren hoe het is om een grote Boeing 747 Jumbojet te besturen.