Ingezonden persbericht


Landgraaf25 promsconcert

Spetterende show met negen landgraafse verenigingen, vier beroemde solisten en coverband the jaguars

Het Landgraaf25 jubileumjaar loopt langzaam ten einde, maar één van de hoogtepunten staat begin november nog op het programma: het Landgraaf25 Promsconcert. Op zaterdag 3 en zondag 4 november organiseren Fanfare Victoria Rimburg en Harmonie Sint Caecilia Nieuwenhagen samen met Landgraaf25 dit bijzondere concert.

De voorbereidingen zijn in volle gang en het belooft een spectaculaire show te worden. Fanfare Victoria en Harmonie Sint Caecilia vormen als gezamenlijk HAFA orkest de muzikale motor voor het concert. Daarnaast zullen zeven Landgraafse koren gezamenlijk op het podium staan. De vier solisten, Frits Damrow (Koninklijk Concertgebouw Orkest), Hans Nickel (WDR Symfonie Orkest), Remy Beckers (Luchtmachtkapel) en Geralt van Gemert (Swingdesign), zijn nationaal en international bekend, maar hebben allemaal een band met Landgraaf. Ook de band The Jaguars is voor deze regio geen onbekende en zij maken het muzikale plaatje compleet.

Eric Vincken, slagwerker bij Harmonie St. Caecilia en één van de organisatoren van het evenement, verwacht een spetterend optreden. "Het concert moet een muzikaal visitekaartje van Landgraaf worden. We vormen als Harmonie St. Caecila samen met Fanfare Victoria één groot orkest. Daarnaast werken verschillende koren mee en hebben we optredens van bekende solisten en de Jaguars. Zo'n promsconcert is toch iets waar je als vereniging naar toe werkt. Het is, vooral ook voor de jongere leden, een motiverend evenement. Bovendien is het goed en leuk om samen te werken met andere verenigingen"

Ook Frits Damrow van het Koninklijk Concertgebouw Orkest heeft er zin in. "Het is voor mij een weerzien met oude bekenden. Bij Fanfare Victoria in Rimburg heb ik mijn eerste toontjes gespeeld, daar ben ik in 1969 begonnen op bugel. De voorzitter van de fanfare, Frans Schürer, als klein jongetje zelfs les gegeven toen ik aan het conservatorium studeerde. Het is erg leuk om met mijn oude vereniging op het podium te staan." Zelf heeft hij de regio 25 jaar geleden verlaten. "Maar dit heeft niets te maken met het feit dat Landgraaf toen ontstond hoor, dat is gewoon toeval. Ik kom er nog steeds erg graag."

Hij verwacht een bijzonder concert. "Er zijn veel muzikale partijen bij betrokken. Ik heb vaker deelgenomen aan een Promsconcert en deze opzet, met zowel klassieke als populaire werken, is voor het publiek erg mooi."

Het avondvullend programma biedt een mix van klassieke en moderne werken, met als verrassende uitsmijter een speciaal voor deze gelegenheid geschreven medley.

Het Landgraaf25 Promsconcert vindt plaats op zaterdag 3 en zondag 4 november om 20.00 uur in Sporthal Terwaerden te Landgraaf. Kaarten à 10,00 euro zijn verkrijgbaar bij:

Kantoorboekhandel Funcken, Hoofdstraat 71
Kick, Kerkstraat 7
VVV, Hoogstraat 150

De pers is van harte uitgenodigd het Landgraaf25 Promsconcert bij te wonen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht