Het beste van Italië 2007 nu al uitverkocht

23/10/2007 16:31



Maestro Events



ZEIST/AMSTERDAM - Op 3 en 4 november 2007 organiseert Maestro Events in samenwerking met Italië Magazine de eerste editie van een nieuw evenement: Het Beste van Italië. In het befaamde Hilton Amsterdam vindt u dit weekend Italiaanse topkwaliteit op het gebied van lifestyle, truffels en bubbels. Het blijkt nu al een schot in de roos.

Het Beste van Italië is het tweede grote Italië-evenement dat door de geboren Friulaan Aris Spada georganiseerd wordt. Sinds vier jaar is zijn bedrijf Maestro Events namelijk ook de motor achter De Smaak van Italië, vernoemd naar het bekende tijdschrift. Volgend jaar mei zal op het landgoed van Kasteel De Haar het eerste lustrum worden gevierd. Het succes smaakte voor Spada naar meer. "In de afgelopen jaren kreeg ik steeds vaker de vraag ook in het najaar een evenement te organiseren, met name om luxe producten uit mijn vaderland te presenteren. Tijdens een gesprek met Roberto Payer van het Hilton Amsterdam en Eugen van de Pas van Italië Magazine vielen alle puzzelstukjes op z'n plaats: drie zielen, één gedachte. We besloten tot de organisatie van Het Beste van Italië met topkwaliteit op een toplocatie. Het moest geen beurs worden, maar een ontmoetingsplaats voor Italië-liefhebbers in Nederland, maar ook levensgenieters in het algemeen. Een evenement om te genieten en te verwennen."

De aankondiging van het nieuwe evenement werd op de Italiaanse markt verrassend snel opgepikt. De telefoon op het kantoor van Spada in Zeist stond niet stil en grote topmerken lieten zich al snel vastleggen. Inmiddels is het evenement compleet volgeboekt en moet voor de laatste twee bedrijven nog een plek worden gevonden. Volgens de organisator was het met name de opzet die veel bedrijven aansprak. Spada: "Het Beste van Italië staat voor een bijzondere belevenis en genieten in optima forma. Het is ook niet de bedoeling dat onze gasten zich een beursbezoeker voelen, maar te gast zijn op een exclusieve party. Dat begint al met Prosecco en een amuse bij de entree. Of er iets te vieren valt? Natuurlijk is er niet zomaar gekozen voor het eerste weekend van november. Tijdens Het Beste van Italië proeft u van de nieuwe truffels, olijven en olijfolie, en zal worden geproost op de eerste wijn van het seizoen: de novello." De sfeervolle patio-stands in de zalen van het Hilton zijn niet allen gevuld met gastronomie. Op Het Beste van Italië vindt u ook kunst en hoogwaardig design, de mooiste huizen, luxe reizen en Italiaanse couture. U komt in Italiaanse sferen met bijzondere optredens, exclusieve proeverijen, lezingen en modeshows. Spada: "Het wordt een feest om te beleven en een inspiratiebron voor de komende feestdagen!"

Umbrië
De regio Umbrië speelt tijdens Het Beste van Italië een prominente rol. Maestro Events zal in samenwerking met Upstream het lekkerste en mooiste van Trasimeno en omstreken laten 'proeven'. Prachtig porselein, servies en kunstobjecten in combinatie met de vele verse producten uit deze streek, zoals truffel en olijfolie. Het is de kunst van genieten.

De gastheren
Aris Spada (1957) verliet in 1979 de laars om in Nederland zijn tweede thuis te vinden. Hier staat hij aan het hoofd van Maestro Events en Mondo Italia, waarmee hij diverse culinaire activiteiten en evenementen organiseert. Hilton Amsterdam is een van de initiatiefnemers van Het Beste van Italië. In dit gerenommeerde hotel klopt het warme hart van de Italiaanse directeur, Roberto Payer die er bovendien een toprestaurant runt. Hier gaan al vele jaren oprechte gastvrijheid en exclusiviteit hand in hand. Het hotel is gelegen in het chique stadsdeel Oud-Zuid en zeer goed bereikbaar. Het Beste van Italië kan zich dan ook geen beter decor wensen dan dit warme 'Italiaanse' huis.

Het Beste van Italië - Lifestyle, truffels & bubbels
Datum: 3 en 4 november 2007
Open: Zaterdag 10 - 21 uur / Zondag 10 - 18 uur
Locatie: Hilton Hotel Amsterdam, Apollolaan 138
Entree: 25 euro (inclusief Prosecco en amuse)
Organisatie: Maestro Events / Italië Magazine / Hilton Amsterdam Web: www.mondo-italia.nl





http://www.mondo-italia.nl