Gemeente Delfzijl

Meld je aan voor de Natuurwerkdag

24-10-2007 - Het bosplan Biessum, de wierde Weiwerd, en rondom de kerk Heveskes zijn op zaterdag 3 november drie van de 317 plekken waar gewerkt gaat worden op de Landelijke Natuurwerkdag. Wil je meewerken? Lees dan verder.

Duizenden deelnemers gaan op deze dag in heel Nederland actief aan de slag in bos, heide, vennen, trilveen of duingebied. Samen wordt er gewerkt aan onderhoud van natuur en landschap. In korte tijd krijg je als vrijwilliger een goed beeld van de gevarieerde werkzaamheden die natuur- en landschaporganisaties verrichten.

De organisatoren Landschapsbeheer Groningen en de Gemeente Delfzijl doen een oproep aan iedereen die op zaterdag 3 november mee wil werken aan het beheer van deze bijzondere locaties. Zij beloven de deelnemers een nuttige en aangename dag.

In het bosplan Biessum wordt in samenwerking met de gemeente Delfzijl, Landschapsbeheer en Scouting Fivelgroep Eemsmond onder andere gezaagd, geknot en gemaaid. Op de wierde Weiwerd worden door de Stichting Behoud Weiwerd en vrijwilligers, bomen en hagen geplant. En rondom de kerk in Heveskes zal in samenwerking met de Stichting Oude Groninger Kerken het groen gesnoeid gaan worden.

Op alle locatie zijn ouders met kinderen (of) jongeren ook van harte welkom. Kinderen kunnen meehelpen met bijvoorbeeld takken opruimen en kruiwagens volladen. De werkdag begint om 10.00 uur en eindigt om 15.00 uur.


- Mensen zijn ook welkom als ze maar een gedeelte van de dag meewerken


- In de pauzes wordt voor koffie/thee, soep en/of broodjes gezorgd.

Aanmelden

Meer info en aanmelden via internet: www.natuurwerkdag.nl of bij de locatieleider Marcel Nuninga tel. 0596-633268