Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

's-Werelds grootste internationale Flight Simulator-event bij luchtvaart-themapark Aviodrome

Lelystad, 23 oktober 2007- Iedereen droomt er wel eens van om overal van weg te vliegen. Dit is mogelijk bij het flight simulator weekend van 3 en 4 november in het luchtvaart-themapark Aviodrome op de luchthaven Lelystad. Door middel van honderden beeldschermen kunnen bezoekers meekijken hoe de 'digitale piloten' de wereld veroveren.

Exotisch

De ontwikkelingen in de simulatortechnologie en de continue vernieuwingen van het internet hebben er voor gezorgd dat het simulatorvliegen steeds populairder wordt. Tijdens het Flight Simulator Weekend bij de Aviodrome maken de piloten reizen naar de meest exotische bestemmingen of vliegen ze als virtuele squadrons op het internet militaire missies. De bezoekers kunnen meekijken over de schouder van één van de ongeveer 360 deelnemende piloten. Al deze 'vluchten' worden in goede banen geleid door professionele luchtverkeersleiders.

Spannende trucs

Op dit internationale evenement zijn zowel Nederlandse als buitenlandse Flight Simulatorclubs aanwezig. Veel van de clubs vliegen in echte cockpits met digitale passagiers. Elke club heeft een eigen specialiteit en zal dan ook zijn mooiste en spannendste trucs laten zien met een sportvliegtuig, een zweefvliegtuig, een gevechtsvliegtuig of een helikopter. De bezoekers kunnen genieten van demonstraties en kunnen soms zelf meevliegen, er zijn vliegwedstrijden tussen de deelnemers en bij informatie- en verkoopstands kan men hard- en software kopen.

Meer informatie

Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome bevindt zich aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad. Voor meer informatie kunt u terecht op www.aviodrome.nl of www.fsweekend.com. Meer informatie is ook te krijgen via het telefoonnummer: 0900 - AVIODROME / 0900 - 2846376 (25 ct. p. min.). Het Nationaal Luchtvaart Themapark Aviodrome is iedere dag geopend van 10:00-17:00 uur. De Aviodrome is op maandag gesloten. Tijdens schoolvakanties (alle regio's) en feestdagen is de Aviodrome wel op maandag geopend.



Ingezonden persbericht