Koninklijke Familie en politici actief op Make a Difference Day

25/10/2007 14:26



MOVISIE



Koningin Beatrix en diverse leden van haar familie gaan vrijwilligerswerk doen tijdens Make a Difference Day op 2 en 3 november. Tijdens MADD toont heel Nederland zich maatschappelijk betrokken door zich op één of twee dagen vrijwillig in te zetten. Iedereen die op die dagen de handen uit de mouwen wil steken, kan een klus uitzoeken op www.makeadifferenceday.nl.

Deelname leden Koninklijke Familie
Koningin Beatrix gaat op 3 november samen met Prinses Margriet aan de slag bij zorgboerderij De Groote Modderkolk in Loenen (Gld.). Prinses Maxima zet zich in bij het Groene Hart ziekenhuis in Gouda. Prins Constantijn en Prinses Laurentien bieden de helpende hand bij de Centrale Opvang Asielzoekers in Alkmaar. Prof.mr. Pieter van Vollenhoven geeft acte de présence bij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij in Hoek van Holland. Prins Maurits en Prinses Marilène assisteren bij een project van Stichting LaLuz. Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita helpen mee bij Nachtopvang in Zelfbeheer in Utrecht. Zie www.makeadifferenceday.nl voor het persbericht van de Rijksvoorlichtingsdienst met meer informatie over de betrokken organisaties.

Deelname politici
Daarnaast zijn verschillende landelijke politici van de partij. Onder meer minister president Jan Peter Balkende, vice-premier Wouter Bos, de ministers Ab Klink, Piet Hein Donner, Ernst Hirsch Ballin, Maxime Verhagen, Gerda Verburg en de staatssecretarissen Jet Bussemaker, Marja van Bijsterveld en Jan Kees de Jager steken de handen uit de mouwen bij allerlei projecten in Nederland. Organisatoren en partners
MADD wordt landelijk gecoördineerd door MOVISIE, kennis en advies voor maatschappelijke ontwikkeling, in samenwerking met Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (Vereniging NOV). Partners en sponsoren van MADD zijn ministerie van VWS, Oranjefonds, VSBfonds, Rabobank, communicatieadviesbureau The WAT Group, Univé Verzekeringen en softwarebedrijf Efficiency Online. Verschillende landelijke (vrijwilligers)organisaties zoals Scouting Nederland, NOC-NSF, de Zonnebloem, Humanitas, Het Nederlandse Rode Kruis, het Ronald McDonald Kinderfonds, Landschapsbeheer Nederland, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels zijn betrokken bij MADD en doen actief mee. Koepels als Vereniging van Nederlandse Gemeenten ondersteunen MADD.





http://www.makeadifferenceday.nl