Gemeente Papendrecht

11 oktober 2007

Zaterdag 3 november: MADD in Papendrecht

De hele week gratis schaatsen op Special Ice op de Markt)

Papendrecht heeft tijdens MADD op zaterdag 3 november een wel heel bijzondere klapper: een schaatsbaan op de Markt! De hele week gratis schaatsen tijdens de openingsuren of de baan reserveren voor je klas of vereniging. De buitentemperatuur is niet belangrijk: schaatsplezier is gegarandeerd door het gebruik van Special Ice. Ook is er op en rond de schaatsbaan van alles te beleven. Tot en met een groot feest op zaterdagavond! Details daarover volgen.

100 vrijwilligers welkom
De schaatsbaan is ook een MADD-activiteit. MADD staat voor Make A Difference Day en is bedoeld om zoveel mogelijk vrijwilligers op de been te brengen. Het is niet verbazingwekkend dat de eerste spontane aanmeldingen al binnen zijn: wie zich opgeeft, kan kiezen uit een breed scala van activiteiten. Voor een ochtend, een middag, een paar uurtjes of de hele dag: het kan allemaal:
o assisteer bij de schaatsbaan (toezicht houden, helpen met schaatsen aan- en uitdoen, beheer van de schaatsuitgifte) o verzorg de catering (koffie, thee, lunch, hapjes, soep, bemannen van een chocomelstand) op diverse locaties; hier hebben we ook een aantal sterke mannen/vrouwen nodig!
o begeleid mensen met een beperking van en naar optredens van artiesten (en geniet intussen zelf mee van die optredens!) o verzorg een levensechte knuffeldierendag voor mensen met een beperking (dat betekent hen in contact brengen met de kleine dieren van de kinderboerderij)
o ga wilgen knotten onder begeleiding van de Natuur- en Vogelwacht o maak muziek of zing mee met een ervaren band, o assisteer bij sport- en spel voor ouderen
o zorg voor een veilige scootmobieltour en ga `klaar-overen' na een mini-cursus door de politie (voor basisschoolkinderen uit groep 7/8), o mensen met een rollator begeleiden bij een fotopuzzeltocht over het nieuwe winkelcentrum
o help bij het bedenken én organiseren van een leuke middag voor bewoners van de Pelsertflat
o maak (straat)muziek met de HipHoppers
o word vaste vrijwilliger bij de brandweer

Wie wil zijn schaatsen van zolder halen en uitlenen?

Er ligt niet elke dag een schaatsbaan in Papendrecht en er ligt ook niet elk jaar natuurijs. Niet iedereen beschikt over eigen schaatsen, maar veel (jeugdige) inwoners van Papendrecht zullen wel willen profiteren van het Special Ice. Daarom de volgende oproep: wie heeft nog schaatsen op zolder liggen en wil deze in de week van 3 tot en met 9 november beschikbaar stellen? Uiteraard wordt toezicht gehouden op de uitgifte en inname en wordt voor het gebruik van de schaatsen een borg gevraagd die bij inlevering weer terug wordt betaald.

MADD-programma

Om 10.00 uur is er een gezamenlijke opening op de Markt onder aanvoering van de Lachende Lama's. Om 10.30 trekt een stoet vrijwilligers en deelnemers aan activiteiten door Papendrecht op weg naar `hun feestje'. Dankzij de gastvrijheid van verzorgingshuis Stolpehove kan voor alle vrijwilligers een lunch op de Markt worden geserveerd. En rond 16.00 uur sluit het daggedeelte van MADD weer net zo feestelijk af als het begonnen is.

MADD kan alleen plaatsvinden dankzij een groot aantal vrijwilligers, sponsors en deelnemende organisaties. MADD kan nu al rekenen op de financiële steun van de volgende bedrijven: Vorm Bouw, Akro Consult, Autoschade Van 't Hoff, Schildersbedrijf Groen, Kleijn Gifts & Goods, de Bioderij, Auto Van Wijngaarden, Rovanda, Studio 2000+, Face to Feest, RB, Prego, Gezondheidswinkel Libra, Jumbo, Bakkerij Uljee en Horeca Sterk.
Volg de MADD-ontwikkelingen via de huis-aan-huis-bladen of via www.papendrecht.nl. Ook het aanmeldformulier kun je daar downloaden.

Meer info of meteen aanmelden als deelnemer of vrijwilliger? Dat kan! Bel of mail naar:

Petra ter Meulen van het Steunpunt vrijwilligerswerk (p.termeulen@pad.dwo.nl, tel. 078-6428135, aanwezig dinsdag, woensdag en donderdag) of
Lisette Human (l.human@papendrecht.nl) van de gemeente Papendrecht, tel. 6418911 (maandag, dinsdag en donderdag).

MADD duurt maar één dag, maar vrijwilligers zijn altijd nodig!

65-jarig huwelijk echtpaar Spreeuwers - Nieuwenberg Het echtpaar Spreeuwers - Nieuwenweg is vrijdag 12 oktober 65 jaar getrouwd. Burgemeester De Bruin bezoekt het paar maandag 15 oktober om 15.30 uur in hun woning aan het Zwanenbloemplein 54 om hen te feliciteren. Vertegenwoordigers van de pers zijn welkom hierbij aanwezig te zijn.
Filippus Harm Spreuuwers werd geboren op 2 april 1920 in Musselkanaal, Dievertje Nieuwenweg op 11 april 1922 in Stadskanaal. Op 12 oktober 1942 gaven zij elkaar het ja-woord.
Filippus werkte voor de Tweede Wereldoorlog als touwslager en leerlooier. Nadat hij in WO II weigerde aan een tweede oproep voor werk in Duitsland werd opgeroepen, dook hij onder. Voor verzetswerk tijdens de oorlog ontving hij later een persoonlijke bedankbrief van Prins Bernhard. Na de oorlog werd Filippus vliegtuig monteur bij Aviolanda (later Fokker), een functie die hij tot aan zijn pensionering bekleedde.
Dievertje richtte zich voornamelijk op de kinderen en huishouden en werkte daarnaast bij Victoria, Hema en in de thuiszorg. Het echtpaar heeft drie kinderen, Piet (1944), Frouwke (1948) en Harry (1956), tien kleinkinderen en acht achterkleinkinderen.

Persuitnodiging: zwembadpersoneel 18 oktober in het nieuw Donderdag 18 oktober wordt het personeel van de sportaccommodaties om 13.30 uur in nieuwe outfits gestoken. Pers en journalisten die hiervan getuige willen zijn, zijn donderdag 18 oktober welkom in zwembad De Hooght.

Officiële opening winkelcentrum De Meent vrijdag 26 oktober: drukte verwacht
Vrijdag 26 oktober vindt de officiële opening plaats van de nieuwe Meent. Burgemeester De Bruin onthult even na 14.00 uur een kunstwerk op de hoek van de Veerweg en de Weteringsingel. Vanwege te verwachten drukte rond de feestelijke openingsfestiviteiten op vrijdag 26 oktober en zaterdag 27 oktober wordt aangeraden met openbaar vervoer, per fiets of te voet naar het centrum te komen.
De winkels openden al op 14 september met enige feestelijkheden, vrijdag 26 oktober zijn de werkzaamheden aan de nieuwe Meent, naar verwachting, echt afgerond en is het winkelcentrum helemaal klaar voor de toekomst. `Alle elementen zijn aanwezig om het centrum van Papendrecht te laten uitgroeien tot een gezellige, bruisende ontmoetingsplaats', stelt burgemeester De Bruin. `Ik complimenteer alle betrokkenen die aan dit resultaat hebben bijgedragen. Ik hoop hen en vele anderen regelmatig te ontmoeten op `the place to be' die de nieuwe Meent is.'
Eerder werd bericht dat Commissaris van de Koningin dhr. Franssen de opening zou verrichten. Fransen is echter verhinderd. Het kunstwerk dat de burgemeester onthult, is een beeld van de hand van de oorspronkelijk Papendrechtse kunstenares Astrid Veldhuyzen.

N3 en Ketelweg tijdelijk afgesloten wegens werkzaamheden Zaterdag 20 oktober N3 afgesloten: vrijdag 19 oktober vanaf 0.00 uur wordt de N3 vanaf de A15 in de richting van Dordrecht afgesloten voor verkeer wegens onderhoudswerkzaamheden. Het deel van de A15 tot de Burgemeester Keijzerweg is zaterdag vanaf 8.00 uur weer open, de brug naar Dordrecht blijft gesloten tot 20.00 uur die avond. Zondag 21 oktober Ketelweg afgesloten: zondag 21 oktober wordt de Ketelweg geasfalteerd, daarom is de weg van 7.00 tot 21.00 uur gesloten voor verkeer.
Zondag 28 oktober N3 afgesloten: zaterdag 27 oktober wordt de N3 van 24.00 uur tot zondag 20.00 uur afgesloten in de richting van Papendrecht wegens onderhoudswerkzaamheden.

____________