Gemeente Tilburg

25-10-2007
Open avonden Tilburgse zwembaden

Zaterdag 3 november van 18.00 tot 20.00 uur is er in Recreatiebad Stappegoor een open avond speciaal voor vrouwen. Op 10 november is er op dezelfde tijd een open avond voor mannen. De avonden worden georganiseerd naar aanleiding van de vraag van belangenorganisaties van onder andere Turkse, Somalische en Marokkaanse Tilburgers.

Met de speciale activiteiten voor vrouwen en mannen kunnen nieuwe groepen mensen kennismaken met de zwemsport. In september hebben de Tilburgse zwembaden zo'n 10 uur in de week extra hiervoor ingepland, uitsluitend op tijden dat er geen reguliere zwemactiviteiten zijn.

Deze uren worden voornamelijk door vrouwen benut. Uit onderzoek en ervaring blijkt dat er ook autochtone vrouwen zijn die het prettig vinden om met alleen vrouwen te zwemmen.

Mensen kunnen tijdens de open avond gratis deelnemen aan recreatief zwemmen, aquafitness en baby- en peuterzwemmen. Het Sportbedrijf en verschillende verenigingen bieden informatie over activiteiten Tilburgse zwembaden en de huurmogelijkheden.