Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Dag van de Dialoog: Luister Nou!

Luisteren dat doen we allemaal, maar luisteren we ook echt? Luistert u als u haast heeft echt naar de verhalen van de buren?

Thema
Of heeft u soms ook het gevoel dat er niet naar u geluisterd wordt? Dit waren allemaal vragen die de organisatie van de Dag van de Dialoog zich ook afvroeg. Het thema van dit jaar was dan ook Luister Nou!

Dialoogtafel
Verschillenden Rotterdamse instellingen en organisaties hielden op vrijdag 3 en zaterdag 4 november een dialoogtafel. Onder het genot van een hapje en drankje konden Rotterdammers echt naar elkaar luisteren. Ook de deelgemeente Feijenoord had een dialoogtafel.

Socialer
Luister Nou! zetten de deelnemers echt goed aan het denken. Twee bewoners uit de Afrikaanderwijk waren het met elkaar eens dat de wijk vroeger socialer was en dat de bewoners meer participeerden. Vroeger stelden nieuwe buren zich nog aan elkaar voor, nu weet je niet eens wie je nieuwe buurman of buurvrouw is.

Vooroordelen thuislaten
Alle deelnemers beaamden, dat om goed te kunnen luisteren je vooroordelen over je gesprekspartner thuis moet laten. René Kronenberg: Als bestuurder vind ik het belangrijk dat bewoners met elkaar en met de deelgemeente contact houden. Daarom moeten er in de toekomst vaker dialooggesprekken gevoerd worden tussen de deelgemeente en de bewoners, maar ook tussen de bewoners onderling. Neem de tijd om elkaar te leren kennen, neem de tijd om echt naar iemand te luisteren.

Informatie
Wilt u meer informatie over de Dag van de Dialoog, bel dan met Karin Oppelland van de Dag van de Dialoog, via telefoonnummer (010) 201 02 09. Of kijk op: www.dagvandedialoog.nl.