Ingezonden persbericht


Persuitnodiging officiële opening van de Mediq Apotheek Apeldoorn Zuid

Hierbij nodig ik u uit om op 3 november a.s. aanwezig te zijn tijdens de officiële opening van de Mediq Apotheek Apeldoorn Zuid.

Het openingsmoment vindt plaats om 12:00 uur bij Mediq Apotheek Apeldoorn Zuid; Schubertlaan 2 te Apeldoorn. Dat gebeurt onder toeziend oog van directie, genodigden en publiek. Na het openingsmoment is er de mogelijkheid tot het houden van een interview. Foto s zijn op aanvraag beschikbaar. Natuurlijk staat het vrij om zelf foto s te maken van de opening.

De Mediq Apotheken zijn onderdeel van de OPG Groep, de beursgenoteerde retail- en distributieonderneming voor geneesmiddelen en medische producten. Deze keten van apotheken, waar de zorg voor de klanten centraal staat, is in opbouw. Dit jaar worden honderd vestigingen geopend. In de komende jaren zal het aantal Mediq Apotheken verder toenemen. Ook is er onlangs een franchisevariant geïntroduceerd. Daarmee wordt de Mediq Apotheek de grootste apotheekketen in Nederland.

Wij ontvangen graag vooraf een bevestiging van uw komst. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar egbert@prncommunicatie.nl of uw komst telefonisch te bevestigen via nummer 0183-610600.

Informatie Mediq Apotheken

Mediq Apotheek staat voor klantgerichtheid en zorg op maat. Dit komt onder andere tot uitdrukking in een spreekuur voor de klanten en een uitgebreid assortiment aan zelfzorgmiddelen, voedingsupplementen en producten voor huidverzorging. Tevens kunnen diabetes- en incontinentiepatiënten bij Mediq terecht voor hun zelfzorgartikelen. Daarbij staat Mediq als apotheekteam altijd klaar voor persoonlijke advisering op maat. Door de ruimere openingstijden kan Mediq klanten nog meer service bieden en uiteraard is er ook altijd de mogelijkheid om geneesmiddelen te laten bezorgen.

Mediq Apotheken zijn onderdeel van de OPG Groep, de beursgenoteerde retail- en distributieonderneming voor geneesmiddelen en medische producten. Deze keten van apotheken waar de zorg voor de klanten centraal staat, is in opbouw. Dit jaar worden er honderd Mediq Apotheken gerealiseerd. In de komende jaren wordt de formule verder uitgerold. Hiermee wordt Mediq Apotheken de grootste apotheekketen in Nederland.

De Mediq formule kenmerkt zich door het innovatieve en klantgerichte karakter. Naast de kerntaak van geneesmiddelenverstrekking zijn er aan aantal belangrijke pluspunten. Zo krijgen de klanten van de Mediq Apotheek via de website van de apotheek toegang tot uitgebreide Patiënten en Lifestyle informatie. Daar treffen zij informatie aan over diverse medicijnen en behandelwijzen, maar ook informatie over een gezonde leefstijl. Tevens houdt de Mediq Apotheker nauw contact met de arts, zorgverleners en zorgverzekeraar van al zijn klanten.

De overige diensten van de Mediq zijn ook zeer uitgebreid. Zo is er voor iedere klant een zorgpas waarmee een goede medicatiebewaking kan worden gegarandeerd, worden medicijnen op verzoek bezorgd en is er een spreekkamer voor privacygevoelige onderwerpen.

De Nederlandse zorgmarkt verandert ingrijpend. Consumenten moeten meer dan ooit eigen keuzes maken. Mede daardoor groeit de vraag naar een betere toegankelijkheid en dienstverlening. Mediq Apotheek speelt hierop in: de patiënt wordt klant en er wordt zorg op maat geleverd. Met dit nieuwe concept laat OPG zien niet alleen marktleider te zijn, maar ook voorop te lopen op het gebied van innovatie.


---

Ook kunt u kijken op www.mediq-apotheek.nl.

Informatie OPG Groep

OPG Groep is een retail- en distributieonderneming voor geneesmiddelen en medische middelen. Daarbij maakt OPG gebruik van drie kanalen: het voeren van apotheken en een groothandel (apotheken), het aanbieden van medische middelen voor de thuiszorg en daaraan gerelateerde diensten (direct) en de marketing en distributie van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen aan ziekenhuizen en verpleeghuizen (institutioneel). De consument staat centraal: de klant vraagt en OPG levert, via welk kanaal dan ook. OPG is marktleider op de Nederlandse markt en daarnaast actief in Polen, België, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Hongarije en Zwitserland. OPG heeft circa 7000 medewerkers in dienst. OPG is opgericht in 1899 en staat sinds 1992 genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Egbert Dijksma

PR-N Communicatie
Spijksedijk 20A, 4207 GN Gorinchem
t. 0183-610600 f. 0183-610609 m. 06-41 838 460
e. egbert@prncommunicatie.nl w. www.prncommunicatie.nl
---- --