Politie Midden- en West Brabant

Veel interesse voor werken bij de politie na wervingsactie

TILBURG, 29 oktober 2007

Wervings-balans Landelijke Politiedag
Veel interesse voor werken bij de politie

TILBURG Het politiekorps Midden en West Brabant heeft de wervings-balans opgemaakt. Het korps heeft op dit moment naar aanleiding van de wervingsactie tijdens de Landelijke Politiedag ruim honderd aanvragen voor een sollicitatiepakket ontvangen. Ook schreven geïnteresseerden zich in voor de Police Experience Day die op 03 november a.s. door het Korps georganiseerd wordt. Korpschef Frans Heeres is tevreden. Ik ben erg blij met deze reacties. Dit bewijst weer dat de politie een heel aantrekkelijke werkgever is. In de praktijk blijkt dat er tijdens de selectieprocedure toch een aantal afvallers is. We blijven daarom op zoek naar geïnteresseerden en dit zijn de momenten waarop we mensen kunnen enthousiastmeren. We hebben de komende jaren honderden mensen nodig.

De Landelijke Politiedag
De Landelijke Politiedag stond dit jaar in het teken van Werving & Selectie. Op 13 oktober jl. trokken ruim 20.000 bezoekers naar één van de vier open dagen binnen de Regio. De komende jaren heeft Midden en West Brabant jaarlijks honderd nieuwe medewerkers nodig. Het Korps is op zoek naar mensen met hart voor de maatschappij. Mensen die problemen kunnen oplossen, de rust kunnen herstellen, maar durven in te grijpen als het nodig is. De politie zoekt integere, resultaatgerichte, vakbekwame en klantgerichte medewerkers. Voor meer informatie verwijst de politie naar de website: www.politiemwb.nl

Police Experience Day
Ook dit jaar organiseert het Korps de Police Experience Day. Geïnteresseerden ondervinden tijdens deze dag hoe het is om politieagent te zijn en welke aspecten er allemaal bij het werk komen kijken. Denk aan afwisseling, avontuur, discipline, teamwork en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Jaarlijks melden zich ongeveer 150 kandidaten aan. Ook dit jaar is het aantal ruim gehaald, de inschrijving hiervoor is inmiddels gesloten. In 2008 wordt een nieuwe Police Experience Day georganiseerd. De politie adviseert de website goed in de gaten te houden.

Auteur: Desirée Brabers