Gemeente Heemskerk


dinsdag, 30 oktober 2007

Subsidie op een zonneboiler of zonnepaneel!

Op zaterdag 3 en 10 november aanstaande organiseren de gemeenten Heemskerk, Velsen, Beverwijk, Uitgeest, Bloemendaal, Haarlemmerliede, Spaarnwoude en Zandvoort een gezamenlijke milieumarkt. Hiermee krijgt de succesvolle actie Zonnewinst uit 2006 haar verwachte vervolg. Tijdens deze markt kunnen de bewoners uit deze gemeenten, met een aanzienlijke subsidie, een zonneboiler of een zonnepaneel aanschaffen. Het installeren van een dergelijk systeem is zeker de moeite waard!

Zonne-energie werkt!
De subsidies, die met steun van de provincie Noord-Holland en de gemeenten worden verstrekt, variëren van EUR 550,- voor een zonneboiler tot EUR 1485,- voor een zonnepaneel. Om het helemaal gemakkelijk te maken, verzorgt de installateur de financiële afwikkeling van de subsidieaanvraag. Zonne-energie helpt mee aan een beter milieu: elk paneel zorgt per jaar voor een CO2-reductie van circa 300 kilogram. Maar dat is niet alles; zonne-energie werkt ook mee in de portemonnee.

Milieumarkt
Op zaterdag 3 november vindt bij de Milieudienst IJmond van 10.00 uur tot 14.00 uur de milieumarkt plaats. Tijdens deze markt kunnen bewoners vragen stellen over de systemen en over de subsidie. Net als vorig jaar zijn medewerkers van de milieudienst en installateurs aanwezig om advies op maat te geven. De milieumarkt op 10 november in het gemeentehuis van Bloemendaal kent dit jaar een breder karakter. Bezoekers van de markt krijgen ook nog eens informatie over het Nieuwe Rijden, over de OV-fiets, over Trees for Travel, een regentonnenactie, Slim Licht en het Reformhuis. In Bloemendaal is iedereen welkom van 10.00 uur tot en met 16.00 uur. Op beide markten kan men zich direct inschrijven voor een van de systemen. Omdat de voorraad beperkt is en het aantal beschikbare systemen per gemeente verschilt, is op tijd inschrijven een aanrader.

Betrouwbaarheid
Zonnepanelen vormen tegenwoordig een populair alternatief voor het gebruik van aardgas, vooral omdat zonne-energie niet opraakt en er geen sprake is van schadelijke CO2-uitstoot. De zonnepaneel- en zonneboilersystemen en de omvormers zijn van goede, betrouwbare kwaliteit. De installateurs geven 2 jaar garantie op de zonneboilersystemen en 5 jaar garantie op de zonnepanelen.

Meer informatie over de actie Zonnewinst kunt u nalezen op de internetsite van de Milieudienst IJmond: www.milieudienst-ijmond.nl en bekijk de menukaart Toekomstgericht wonen.

---