Gemeente Stadskanaal

Startersdag in Martiniplaza Groningen

De Kamer van Koophandel Groningen organiseert de Startersdag. Als beginnende ondernemer kunt u behoorlijk ronddobberen in de wereld van regels en wetten. De gemeente Stadskanaal wil u op weg helpen en is daarom aanwezig met een marktkraam vol informatie. Ook kunt u diverse presentaties bijwonen en in gesprek gaan met specialisten.

Waar en wanneer?

Op zaterdag 3 november 2007 van 10.00 tot 16.00 uur in Martiniplaza Groningen.

De entree is gratis.

Meer informatie

Kijk op www.kvk.nl.

Promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord-Nederland

Tijdens de Promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord-Nederland op 6 en 7 november 2007 is ondernemend Stadskanaal, net als ieder jaar, uitstekend vertegenwoordigd. In totaal presenteren 22 ondernemingen uit de gemeente Stadskanaal zich gezamenlijk met de Vereniging van Bedrijven de Kanaalstreek en de gemeente Stadskanaal als het Plein Stadskanaal. De beurs wordt jaarlijks door ongeveer 35.000 bezoekers bezocht.

Deelnemers op Plein Stadskanaal


* Adviesplein IJzeren Klap

* Bouwservice ScholtenB.V.

* Bouwonderneming Gebr. Benus B.V.

* Flexjob Frans Nooren B.V.

* Gemeente Stadskanaal

* GOP Henk de Boer

* Hoekman en van Duursen Advocaten

* Huisman Warmtetechniek

* Van der Laan Kantoorefficiency

* MAX IT Stadskanaal

* MCS

* MPO

* Mulder Opleidingen

* Polytech

* Van der Reijd Bouwgroep

* Rabobank Zuid Groningen

* Ingenieursburo Ritsma B.V.

* Schrik B.V.

* Triple AAA

* Univé Noord-Oost

* Wedeka Bedrijven

De beurs is op 6 november voor publiek geopend van 12.00 uur tot 22.00 uur en op 7 november van 10.00 uur tot 22.00 uur. Entreekaarten zijn gratis af te halen bij het bureau bedrijfsleven van de gemeente Stadskanaal.

Meer informatie

Kijk op de website www.promotiedagen.nl.

Wilt u uw mening laten horen tijdens een raadsvergadering?

Als inwoner van de gemeente Stadskanaal kunt u tijdens een raadsvergadering het woord voeren en uw mening laten horen. Het moet dan wel over een onderwerp gaan, dat ook op de agenda van de raadsvergadering staat. De agenda van de raadsvergaderingen kunt u vinden op de pagina van de gemeente in de Kanaalstreek, of onder de rubriek Politiek & Organisatie, gemeenteraad, vergaderstukken 2007.

Gebruik maken van spreekrecht

Wanneer u gebruik wilt maken van dit zogenoemde spreekrecht, moet u dat tenminste één uur voor de vergadering melden bij de griffie, T (0599) 631 620. Voor het spreekrecht geldt wel een aantal regels. Zo kunt u bijvoorbeeld niet spreken over een onderwerp dat al eerder op de agenda stond en waarbij een inwoner al gebruik heeft gemaakt van het spreekrecht, of wanneer bij een voorstel bezwaar of beroep mogelijk is.

Gang van zaken

De voorzitter van de raadsvergadering, meestal de burgemeester, geeft insprekers het woord, op volgorde van aanmelding. Elke spreker krijgt maximaal vijf minuten het woord. Wanneer de inspreker klaar is, kunnen de leden van de raad korte vragen stellen aan de inspreker. De inbreng van de spreker kan door de leden van de gemeenteraad bij een discussie in de raad worden betrokken.

De volledige informatie over het spreekrecht kunt u terugvinden op www.regels-stadskanaal.nl.

Gemeente zoekt pachter voor kiosk

Het recreatiegebied `Het Pagedal' met een mooie recreatieplas met zandstrand, ligt in een parkachtig aangelegd gebied, met volop mogelijkheden voor recreatieve en sportieve activiteiten. De plas is omgeven door een wandel-/fietspad. De tuibrug de `Rode Loper' verbindt het recreatiegebied met het mooie Westerwolde. Een landschap met prachtige wandel- en fietsroutes, voor de wandelaar, fietser en hardloper. In Het Pagedal, direct aan het strand, met zicht op het water, staat een kiosk. Bezoekers en recreanten kunnen op het terras voor de kiosk ontspannen genieten van een drankje of versnapering.

De gemeente Stadskanaal is op zoek naar een pachter voor de kiosk bij Het Pagedal.

Werkzaamheden:


* het leeghalen van de afvalbakken

* het leveren en aanbrengen van vuilniszakken
* het verwijderen van zwerfvuil op de groenstrook
* geringe en dagelijkse reparaties aan de kiosk
* het beheer en de schoonmaak van de toiletten
* het houden van algemeen toezicht op en rond de recreatieplas.

Voorwaarden:

De gemeente vraagt voor het gebruik van de kiosk een vergoeding van EUR 1.000,00 per jaar. De pachter treedt tevens op als beheerder.

Meer informatie: De heer R. Martowirono, T (0599) 631 447.

Reageren:

Schrijf voor 15 november 2007 een brief met motivatie naar: Gemeente Stadskanaal, R. Martowirono, Postbus 140, 9500 AC Stadskanaal, of mail naar r.martowirono@stadskanaal.nl.

Het is volop herfst: werk aan de winkel!

De bladeren aan de bomen in warme herfsttinten lichten prachtig op in de zon. Een mooi gezicht, maar als het blad afsterft laten de bomen massaal hun blad vallen. De medewerkers van de buitendienst ruimen het blad op de wegen, fietspaden en plantsoenen op en maken bermen, groenstroken, straten en wegen winterklaar.

Onderhoudsklussen


* steken van kanten langs grasvelden, speelterreinen
* snoeien van leilindes en bomen langs het kanaal
* schonen van sloten en maaien van slootkaden en walkanten
* borstelen van wegen en straten om het onkruid te verwijderen
* zuigen van straatkolken om overtollig blad en afval te verwijderen.

Bladkorven: maak er gebruik van!

Op ruim honderd plekken in onze gemeente staan nu bladkorven. Wij attenderen u nogmaals op de regel dat takken, papier, plastic en dergelijke niet in de bladkorf horen. De bladkorven zijn alleen bedoeld voor blad. Iedere maandag worden ze geleegd.

Servicenummer: 0900 631 40 50

Heeft u meldingen, vragen en/of klachten over onderhoud openbare ruimte en afval? Bel het service-nummer. Dit nummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar en kost EUR 0,05 per minuut.

Gladheidsbestrijding

Binnenkort staat de winter voor de deur en daarmee ook sneeuw, vorst en gladde wegen. Vanaf 1 november start de gladheidbestrijding. Dit betekent dat er bij gladheid gestrooid gaat worden. Meer hierover leest u in de volgende Kanaalstreek.

Fotowedstrijd gemeente Stadskanaal

Op donderdag 3 januari 2008 organiseert de gemeente de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie voor haar inwoners. De uitnodiging voor de nieuwjaarsreceptie komt als paginagrote advertentie in de Kanaalstreek van woensdag 19 december 2007. Een karakteristiek sfeerplaatje uit onze gemeente vormt het onderwerp voor deze gemeentelijke uitnodiging.

Luidt de gemeente straks met uw foto het nieuwe jaar in?

Wat vragen wij van u? Pak uw camera en maak een foto die kenmerkend is voor de gemeente Stadskanaal. Een foto die sfeer uitstraalt en aansluit bij ons doel: de gemeente nodigt u uit de nieuwjaarsreceptie te bezoeken.

Om een indruk te krijgen, ziet u hieronder de foto's die de uitnodigingen voor de nieuwjaarsrecepties in 2006 en 2007 hebben gesierd.

Foto nieuwjaarsreceptie 2006

Foto nieuwjaarsreceptie 2006 web

Foto nieuwjaarsreceptie 2007

foto nieuwjaarsreceptie 2007 web

Eisen aan de inzending/foto


* De foto is digitaal en heeft de hoogst mogelijke resolutie. Stel daarvoor uw camera in op de hoogste resolutie en de JPEG-instellingen met de beste kwaliteit. Zo maximaliseert u de resolutie en helderheid van de foto, waardoor deze geschikt is om op groot formaat af te drukken.

* De foto is in staand formaat.

* De formaatgrootte van de foto is maximaal 5 MB.

Inzenden

Mail uw foto voor 1 december 2007 naar krant@stadskanaal.nl.

Voorwaarden voor deelname


* U bent inwoner van de gemeente Stadskanaal.
* Foto's worden eigendom van de gemeente.
* Foto's mogen door de gemeente voor andere doeleinden gebruikt worden, met vermelding van de naam van de fotograaf.
* Per adres mag u maximaal 3 foto's inzenden.
* Medewerkers van de gemeente Stadskanaal zijn van deelname uitgesloten.

Jurering

De ingezonden foto's worden door een onafhankelijke jury beoordeeld. De winnaar krijgt schriftelijk bericht thuis.

Prijs

De winnaar ontvangt een mooie uitvergroting van de foto en wordt als speciale gast uitgenodigd voor de nieuwjaarsreceptie op donderdag 3 januari 2008.

Zet je vrijwillig in voor een maatschappelijke klus

Heb jij je al aangemeld voor een van de vrijwilligersprojecten op de speciale website voor Make a Difference Day? Kijk eens op www.vrijwilligersklusstadskanaal.nl. Er is vast wel iets bij wat je aanspreekt. Een greep uit de klussen:

In eigen wijk of dorp


* Wijk Maarsveld: onderhoud van achterpaden en tuintjes van zelfstandig wonende ouderen.

* Alteveer: (ver)plaatsen en schoonmaken van speeltoestellen en aanleg van een jeu de boules baan.

* Mussel: onderhoud van het Lindenbos Parkwijk: helpen bij de kinderboerderij Het Helpernest.

Bij een maatschappelijke organisatie


* Zorgcentrum Parkheem: sausen van de woonkamers
* Zorgcentrum de Beukenhof: werken in de dierenweide
* Steunpunt Mantelzorg: attentieactie

* Monumentaal kerkje Musselkanaal: achterstallig onderhoud

Aanmelden?

Maak je keus en meld je meteen aan op
www.vrijwilligersklusstadskanaal.nl.

Informatieavond over de Wmo

Onder de titel `MEE DOEN in Stadskanaal' werkt de gemeente Stadskanaal aan een Wmo beleidsplan voor de komende vier jaar. De Wet maatschappelijke ondersteuning is een nieuwe wet die vanaf 1 januari 2007 in iedere gemeente is ingevoerd. Met maatschappelijke ondersteuning wordt ondersteuning bedoeld waardoor inwoners deel kunnen nemen aan de samenleving en actief lid kunnen zijn van onze gemeenschap.

Wmo in Stadskanaal

De wet geeft aan dat elke gemeente een eigen beleidsplan voor de Wmo moet opstellen, dat geldt voor de komende vier jaar. Wij willen graag veel burgers betrekken bij de totstandkoming van dit beleidsplan.

Uitnodiging

Wij nodigen u uit voor de bijeenkomst op maandag 19 november, van 19.00 tot 22.00 uur, in het gemeentehuis van Stadskanaal. Een groot aantal organisaties en instellingen die gerelateerd zijn aan de Wmo worden per brief uitgenodigd voor deze avond.

Invulling van de avond

De thema's (prestatievelden) uit de Wmo vormen de leidraad voor de avond. Het gaat dan bijvoorbeeld over de voorzieningen (prestatieveld 6) en leefbaarheid in wijken, buurten en dorpen (prestatieveld 1), maar ook over jeugd (2), verslavingsbeleid (9) en wonen in combinatie met zorg 10). De in totaal 10 prestatievelden komen aan de orde in het beleidsplan. Tijdens de avond gaan we in diverse groepen uiteen om alle prestatievelden afzonderlijk te bespreken.

Meer informatie: mevr. M. Faber, T (0599) 631 648 of kijk op www.info-wmo.nl.

Bouwplannen

In de periode van 18 tot en met 24 oktober 2007 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Drentselaan 47, voor het verwijderen van asbesthoudenden golfplaten en hulpstukken berging, d.d. 22 oktober

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de maandag van alle even weken om 13.30 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal liggen vanaf woensdag 31 oktober ter inzage:

* de openbare kennisgeving en ontwerpbeschikking Wm inzake de aanvraag van: Oost Groninger Asfalt Centrale B.V. in Stadskanaal. Het gaat om een revisievergunning voor een asfaltproductie, zand- en grindhandel aan de Ambachtsstraat 2 in Stadskanaal.

Burgemeester en wethouders zijn van plan op deze aanvraag een positief besluit te nemen. In het belang van de bescherming van het milieu is een aantal voorschriften gesteld. Iedereen die zich niet kan verenigen met deze ontwerpbeschikking kan zowel mondeling als schriftelijk, vóór 13 december 2007, een zienswijze indienen. Als u behoefte heeft aan het beleggen van een openbare zitting, dan horen wij dat graag vóór 22 november 2007 van u. Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

* 31 oktober 2007